Kepez'in Kentsel Dönüşüm Bölgesi Ilan Edilmesi

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Kepez ilçesinin 19 mahallesi ile bir köyünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, "Kentsel Dönüşüm Bölgesi"

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Kepez ilçesinin 19 mahallesi ile bir köyünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, "Kentsel Dönüşüm Bölgesi" ilan edilmesine tepki göstererek, "Kepez'in değerli bölgeleri, kentsel dönüşüm adı altında sakinlerinin elinden alınmak istenmektedir" dedi.

Yıldıray Sapan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de öncelikle kentsel dönüşüm yapılacak 30 il arasında Antalya'nın bulunmadığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ani bir kararla kentte proje uygulamaya karar verdiğini öne sürdü.

Reklam
Reklam

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın TOKİ aracılığı ile Antalya'da yapmak istediği kentsel dönüşüm alanlarını "düşündürücü" bulduğunu ifade eden Sapan, Kepez'in Göçerler, Fatih, Çamlıbel, Erenköy, Kanal, Kazım Karabekir, Çankaya, Habibler, Baraj, Sütçüler, Fevzi Çakmak, Yavuz Selim, Barış, Kütükçü, Gazi, Düdenbaşı, Karşıyaka, Şelale, Altıparmak mahalleleri ile Duacı köyünde kentsel dönüşüm yapılacağını kaydetti.

Kent merkezinde kentsel dönüşüm için daha öncelikli semtler olduğuna değinen Sapan, açıklamasında, "Yapı stokları eskimiş, depreme dayanıksız binalarla dolu çok sayıda eski yerleşim yeri bulunurken imarlaşması bitmeyen Kepez'i gözlerine kestirmişler. Bu da AKP'nin iyi niyetli olmadığının göstergesi" ifadelerini kullandı.

-"Kepezlileri uyarmıştık"-

AK Parti'nin kentsel dönüşüm alanı ilan ettiği Kepez'deki 19 mahalle ile Duacı köyünün genel olarak gecekondu bölgesi olduğunu, yakın geçmişte bu bölgede yaşayan binlerce vatandaşın tapularının iptal edildiğini hatırlatan Yıldıray Sapan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Tapu iptalleri yaşanan yerleşim yerlerinin şimdi de kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi, AKP'nin art niyetini açığa çıkarıyor. CHP Antalya Merkez İlçe Başkanı görevini yürüttüğümüz dönemde Kepez'in başta Kütükçü, Erenköy gibi tapu iptalleri olan mahallelerde mitingler düzenledik. Kepezlilerin 30-40 yıllık tapularının iptal edilmesine karşı mücadele vermeye çağırdık. Onların açtığı davalar için hukuki yardımda bulunduk. Bu davaların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürülmesi için destek verdik. O zaman Kepezlileri uyardık. AKP'nin, tapu iptalleri ile değeri artan bu bölgeyi vatandaşların elinden almak istediğini vurguladık. Bugün AKP'nin bu gizli planı, projesi açığa çıkmıştır. Kepez'in değerli bölgeleri, kentsel dönüşüm adı altında sakinlerinin elinden alınmak istenmektedir."

Yıldıray Sapan, Kepezlilerin haklı mücadelesinde onların yanında olacaklarını bildirdi.

Muhabir: Güç Gönel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz