Kepezli Öğrenciler Sosyal Projelerle Kendini Geliştiriyor

Antalya Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2012-2013 dönemi için öğrencilerin her alanda gelişmesini sağlayan projeler...

Antalya Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2012-2013 dönemi için öğrencilerin her alanda gelişmesini sağlayan projeler üretti. Üretilen bu projelerle eğitimi iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yapılırken, diğer yandan öğrencilerin sosyalleşmeleri de sağlanıyor. Projeler eğitim-kültür, sportif, sanatsal ve engelliler ile ilgili olmak üzere 4 alanda gerçekleştiriliyor.

Kepez MEB’in kendi bünyesinde oluşturduğu, bazısı gerçekleşen, bazısı devam eden, bazıları da hazırlık aşamasında olan 27 proje bulunuyor. Üretilen projelerde öğrencilerin yanı sıra veliler ve öğretmenler de düşünülmüş. Öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sportif bir gençlik yetiştirmek için ‘Kepez Özdilek'te bowling oynuyor’ projesi düzenlendi. Özellikle sosyo-ekonomik durumu kötü olan öğrenciler, adını dahi duymadıkları bowling sporu ile tanıştı. Öğrenciler Kepez ilçesinin en çok göç alan bölgesindeki okullardan seçilmiş. Bu projedeki amaç; ailesi parçalanmış, ekonomik olarak zor durumda olan, şiddet ve madde bağımlılığı gibi kötü yollara eğilimi olan öğrencilere sportif kültür kazandırmak olarak belirtildi. Hayırseverlerin desteği ile gerçekleşen proje sayesinde öğrencilerin bir kısmı ilk defa bowling oynamış oldu. Bir alışveriş merkezinde düzenlenen organizasyona Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural da katıldı. Özyiğit, üretilen bu projelerin hayırseverler desteğiyle hayata geçtiğini ifade ederek, bu sayede Kepezli öğrencilerin daha iyi eğitim aldığını dile getirdi. Düzenlenen bowling turnuvası sonunda dereceye giren öğrencilere madalya, kitap ve oyuncak hediye edildi, tüm katılımcılara da yemek verildi.

Reklam
Reklam

UYGULAMALI TRAFİK EĞİTİMİ VERİLİYOR

‘Trafik hayattır, hayata yeşil ışık’ projesi ile Kepez bölgesindeki okullarda okuyan bütün 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine teorik ve uygulamalı trafik eğitimi veriliyor. ‘Ağaç yaşken eğilir’ atasözünden hareketle, yaklaşık 22 bin öğrenciye verilecek bu eğitimle güvenli trafik bilincinin oluşturulması hedefleniyor. Her yıl binlerce insanın trafik kazaları nedeniyle hayatını kaybettiği Türkiye’de, gelecekte bilinçli bireylerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Kepez Belediyesi de Yeşiltepe Mahallesi’ndeki trafik eğitim parkını eğitim için tahsis etmenin yanı sıra öğrencilerin eğitim alanına ulaşımını sağlayarak projeye destek verdi. Eğitmenler ise Antalya İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından sağlandı. Öğrenciler 25 dakikalık teorik eğitimin ardından akülü arabalarla sinyalizasyonun ve trafik işaretlerinin bulunduğu alanda uygulamalı eğitim görüyor. 30 Ekim 2012’de başlayan trafik eğitim projesi 17 Mayıs 2013’e kadar devam edecek ve yaklaşık 22 bin öğrenci bu eğitimi alacak.

Reklam
Reklam

Projeler diğer alanlarda da yapılıyor. 35 öğrenci çocuk korosu, 40 öğrenci keman ve 80 öğrenci de bağlama kursu alıyor. Bu öğrenciler 5 Haziran’da Erdem Bayazıt’ta konser verecek. Öğrencilerin yanı sıra öğretmenler de kendi korolarını kurdu. Kepez bölgesindeki okullardan 56 öğretmenin bulunduğu koro çalışmalarına devam ediyor. Öğretmenler korosu, çok yakında Antalya’nın belli yerlerinde konserler verecek.

‘Öğrenci koçluğu’ projesi ile de eğitim hayatı içinde bulunan öğrencilerin öğrenme, hatırlama, algılama ve sorun çözme gibi becerilerini geliştiren çalışmalar yapılıyor. Çalışmalar kapsamında Akdeniz Üniversitesi’ndeki öğrenciler ilköğretimde okuyan çocuklara belirtilen amaçlar doğrultusunda destek çıkıyor.

Öğrenci ve öğretmenlerin yanında veliler de bu projeler içinde düşünülmüş. ‘Mutlu aile, mutlu çocuk’ projesi ile ailelere, psikolojik danışman ve rehber uzmanlar tarafından seminerler verilecek. Öğrenciler için de verilecek olan bu seminerlerde aile içi mutsuzluklar giderilmeye çalışılacak, ailelerin parçalanmasını önleyen tedbirler anlatılacak.
Münazara yarışmaları, İstiklal Marşı’nı okuma yarışmaları, bilgi yarışmaları ve daha birçok yeni proje bu dönem içinde uygulamaya konularak eğitimi iyileştirme çalışmaları devam edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz