Kerbela Şehitleri Dualarla Anıldı

Hicri senenin başlangıcı olan Muharrem ayı, birçok camide düzenlenen özel programlarla idrak ediliyor. Başkent'te düzenlenen...

Hicri senenin başlangıcı olan Muharrem ayı, birçok camide düzenlenen özel programlarla idrak ediliyor. Başkent'te düzenlenen programda Kerbela'da şehit edilen Peygamber torunu Hz. Hüseyin ve 72 sahabe, dualarla anıldı.

Ankara İncirlik Merkez Camii’nde düzenlenen Kerbela Şehitlerini Anma Programı cuma namazı öncesinde gerçekleştirildi. Programda 72 Kerbela şehidi için okunan 72 hatmin duası yapıldı. Ardından Kur'ân-ı Kerim ile Mevlid-i Şerif okundu. Alevi ve Sünniler, Kerbela şehitleri için aynı safta el açıp dua etti.

Reklam
Reklam

Hz. Muhammed (sav)'in, torunları Hz. Hasan (ra) ve Hüseyin (ra)'e sevgisinin de anlatıldığı programda, Kerbela'da Ehl-i Beyt'e yapılan zulmün bütün insanlığı derinden sarstığı dile getirilerek acılar paylaşıldı. Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunması sırasında cemaat gözyaşlarını tutamadı. Cuma sonrasında ise cemaate yaklaşık 2 bin tabak aşure dağıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: