Kerbela şehitleri Hacı Bayram’da 72 hatimle anıldı

Anadolu Diyanet Mensupları Derneği (ADİMDER) tarafından Hacı Bayram Camii’nde düzenlenen “72 Kerbela Şehidi 72 Hatim”...

Anadolu Diyanet Mensupları Derneği (ADİMDER) tarafından Hacı Bayram Camii’nde düzenlenen “72 Kerbela Şehidi 72 Hatim” programı Sünni ve Alevi vatandaşları buluşturdu.
Birçok ilde verilen iftarların yanı sıra cami ve cemevlerindeki programlar, Alevi ve Sünni vatandaşları aynı matemde bir araya getirdi. Ankara’nın manevi dinamiklerinden Hacı Bayram Camii’nde düzenlenen Kerbela Şehitleri Anma Programı öğle namazı öncesinde gerçekleştirildi. Hacı Bayram Camii’ndeki programda Kerbela'da şehit edilen 72 can için okunan 72 hatmin duası yapıldı ve Kur'ân–ı Kerîm ile Mevlid–i Şerîfler okundu. Alevi ve Sünniler, Kerbela şehitleri için aynı safta el açıp dua etti. Hz. Muhammed (SAV)'in torunları Hz. Hasan (RA) ve Hüseyin (RA)'e sevgisini anlatıldığı programda, Kerbela'da Ehl-i Beyt'e yapılan zulmün bütün insanlığı derinden sarstığı dile getirilerek acılar paylaşıldı.
Programla ilgili konuşan ADİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, “Diyanet mensupları olarak geçen yıl ilkini düzenlediğimiz hatim ve mevlid programımızın ikincisini Hacı Bayram Camii’nde düzenledik.” dedi.
Okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şeriflerle cemaat göz yaşlarını tutamadı. Öğle namazı sonrasında cemaate yaklaşık 5 bin aşure dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz