Kerem: "İki takımın da morali bozuk"

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi (C) Grubu'nda, yarın Fenerbahçe Ülkerspor ile karşılaşacak Real Madrid'in Türk basketbolcusu Kerem Tunçeri, "Savunmada iyi direnç gösterirsek maçı kazanırız" dedi.

AA muhabirine demeç veren Kerem, ULEB Avrupa Ligi'nde geçtiğimiz hafta deplasmanda Yunanistan'ın Panathinaikos takımına, İspanyol liginde de deplasmanda Unicaja Malaga'ya farklı yenilmelerinin ardından, takımda gerginlik yaşandığını, bunu düzeltmeleri açısından Fenerbahçe maçının önemli olduğunu söyledi.

Fenerbahçe'nin de Galatasaray'a yenilmesinden dolayı Real Madrid'de olduğu gibi morallerin bozuk olabileceğini kaydeden Kerem, "Fenerbahçe'yi ilk maçta deplasmanda yenmemiz yarınki maçta rahat oynayacağız anlamına gelmiyor. Hiçbir maça rahat çıkamayız. Her takımın, ne kadar iyi olursa olsun, sezon içinde iniş ve çıkışları var" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bir Türk takımına karşı forma giyecek olmasıyla ilgili olarak ise Kerem, "İstanbul'da oynadığımız ilk maç benim için daha zordu. İki yıl aradan sonra ilk defa Türkiye'de sahaya çıkmıştım. Fenerbahçe'de oynayan Ömer gibi iyi arkadaşlarım da var. Hatta Madrid'e gelmeden önce telefon edip Türkiye'den bir isteğin var mı diye de sordular, ama saha farklı. Orada hepimiz profesyonel oyuncularız. Maçta sadece takımının galibiyeti için oynuyorsun" değerlendirmesinde bulundu.

Son 3 maçtır özellikle isabetli 3'lük atışlar yapan ve İspanyol basınından da övgü alan Kerem, "Kendimi iyi hissediyorum. Maçta sayı atmak için oynamıyorum, ama pozisyon gelirse de kullanıyorum. Benim asıl görevim takımı organize etmek. İyi çalışıyorum ve iyi durumdayım" açıklamasında bulundu.

Bu arada, (C) Grubu'nda averajla AXA FC Barcelona'nın ardından, Real Madrid 3. sırada, Fenerbahçe'de bir yenilgi fazlasıyla 4. sırada yer alırken, Kerem, Fenerbahçe'nin geçtiğimiz hafta deplasmanda Partizan'ı yenerek gruptan çıkmak için çok büyük bir avantaj yakaladığını söyledi. Türk basketbolcu, "Eğer Fenerbahçe evinde oynayacağı maçları kazanırsa gruptan çıkar" dedi.

Reklam
Reklam

Şampiyonlar Ligi 4'lü finalinin gelecek yıl Madrid'de yapılacak olması sebebiyle Real Madrid'in bu sezon İspanyol ligine (ACB) oranla Avrupa Ligi'ne daha fazla ağırlık verdiği görüşüne de katılmayan Kerem, "ACB Avrupa'nın en zorlu liglerinden biri. En alttaki takım en üsttekini yenebiliyor. O yüzden ACB'yi daha az düşünme gibi lüksümüz yok" şeklinde konuştu.