Kerkük Ezgileri Keçiörenliler Için Seslendirildi

Dünya ülkelerini Keçiören'de buluşturan Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin yedinci gecesine Irak Türkmenleri konuk...

Dünya ülkelerini Keçiören'de buluşturan Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin yedinci gecesine Irak Türkmenleri konuk oldu. Kerkük İlahi Grubu ezgileriyle geceye renk kattı.

Kerkük Gecesi'ne Keçiören Belediye Başkan Vekili Ali Toköz, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Irak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Ankara Şubesi Başkanı Hasan Demirci, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, Belediye Meclis Üyeleri, Irak'tan gelen misafirler ile çok sayıda Keçiörenli katıldı.

Reklam
Reklam

Keçiören Belediye Başkan Vekili Ali Toköz Ramazan'ın tüm insanlığa ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni etti. Toköz, "Dünyanın Ramazan'ını Keçiören'e taşıyoruz. Bugün de Irak Türkmenleri'ni konuk ettik. Burada muhteşem bir konser verdiler, kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Irak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Ankara Şubesi Başkanı Hasan Demirci ise Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür ederek, "Kerkük'ten geldik. Mazlum ve mağdur bir diyardan geldik. Sizlere 2,5 milyon Kerkük Türkmeni'nin selamını, sevgisini getirdik." diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de Türkiye için Kerkük'ün ayrı bir yeri olduğunu vurguladı. Üstün, "Keçiören Belediyesi çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Geçen yıl da Keçiören'de Kerkük programına katılmıştım. Kerkük denilince bizim gönlümüzün titrediğini herkes bilir. Bizde Kerkük'ün ayrı bir yeri vardır. Bizler de 75 milyon Türkiye olarak 2,5 milyon Kerküklü'ye selamlarımızı iletiyoruz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Keçiören Belediye Başkan Vekili Ali Toköz gecede, Irak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Ankara Şubesi Başkanı Hasan Demirci'ye katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Demirci de Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak adına teşekkür plaketini Başkan Vekili Ali Toköz'e takdim etti.

Kerkük Gecesi'nde sahne alan Kerkük İlahi Grubu birbirinden güzel ilahi ve ezgileriyle geceye renk kattı. Vatandaşlar gecenin sonunda grubu ayakta alkışladı. Programın ardından protokol üyeleri birlikte Irak Türkmenleri Evi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz