'Kervanlarla Yapılan Ticaret Sanal Aleme Kaydı'

Perakendeciler Derneği (PERDER) Bursa Şubesi Başkanı Haşim Kılıç, geçmişte kervanlarla yapılan ticaretin günümüzde artık e-ticaret...

Perakendeciler Derneği (PERDER) Bursa Şubesi Başkanı Haşim Kılıç, geçmişte kervanlarla yapılan ticaretin günümüzde artık e-ticaret ile mobil perakendeciliğe kaydığını belirtti. Kılıç, "Mobil ticarete ayak uydurmak için uluslararası büyük market zincirleri kendi kurumlarına bağlı küçük marketlerle mahalle aralarına girdi." dedi.

Perakende sektörünün Türkiye’deki önemli temsilcilerinden Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), sektörün geleceğini aydınlatacak Market Ekipmanları ve Teknolojileri Konferansı’nın ilkini Perakendeciler Derneği (PERDER) Bursa Şubesi'nin ev sahipliğinde Bursa Hilton Hotel’de gerçekleştirdi. Türkiye genelinde yapılmaya başlanan konferanslar dizisinin ilk ayağını Bursalı sektör temsilcileriyle buluşturan PERDER Bursa Şubesi Başkanı Haşim Kılıç, organize edilen konferans ile sektörün ve dünyanın değişen pazarlama trendlerini Bursalı perakendecilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Perakendecilikte önceliğin her zaman insan odaklı müşteri memnuniyetine dayanan hizmet olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Haşim Kılıç, “Gelişen teknolojiler ve trendlerin yanında, sektörümüzde her zaman müşteri memnuniyeti de baki kalacaktır. PERDER Bursa Şubesi olarak yenilikçi, insan odaklı teknolojik değişimlerde ve trendlerde hızlı adapte olabilme adına bu konferansın üye iş yerlerimize adeta bir yol haritası olacağına inanıyoruz.” dedi.

"KERVANDAN MOBİL PERAKENDECİLİĞE"
Geçmişte kervanlarla yapılan ticaretin günümüzde artık e-ticaret ile mobil perakendeciliğe kaydığını belirten Başkan Kılıç, mobil ticarete ayak uydurmak için uluslararası büyük market zincirleri kendi kurumlarına bağlı küçük marketlerle mahalle aralarına girdiğini söyledi.

Kılıç şunları kaydetti: "Web ve mobil uygulamalarıyla tüketicinin verdiği siparişleri markete gitmeden evlerine ulaştırdıkları sistemler gelişiyor. Biz yerel perakendeciler de uluslararası marketlerin mobil perakendecilikte tehdit oluşturmaması için bu değişime mutlaka ayak uydurmalıyız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hayatın hızlanmasıyla müşterilerin taleplerine hızlı cevap verilmesinin de istendiğine dikkat çeken Kılıç, “Yeni nesil tüketicilerin alacağı ürünü irdeleyen, ürünle alakalı tüm bilgiyi edinmiş bilinçli bir müşteri tipinin yanı sıra çevreci ürünlere de önem veriyor. Yerel üreticiler bu gibi hususlara dikkat ederek ürünlerini geliştirirken perakendeciler de yeni nesil müşterileri kazanmak adına hizmet kalitelerini arttırmalıdır." ifadelerini kullandı.

FİRMALAR PERAKENDECİLERE YENİ TRENDLERİ TANITTI

Konferansta sponsor firmalar, değişen teknoloji ve trendlere yönelik geliştirdikleri inovatif çalışmaları perakendecilerin bilgisine sundu. Sponsor firmalarda ilk konuşmayı Alfacod Genel Müdürü Cenk Yurtsever yaptı. Barkod sistemlerinde RFID etiketleme sisteminin getireceği kolaylıkları anlatan Cenk Yurtsever, “RFID etiketlerin nakliyede ürünlerin bilgi aktarımında hızlı çözümler sağlamasının yanı sıra silinebilme ve tekrar yazılabilme özelliğiyle de geleceğin barkodlama sistemi olacak” dedi.

Kış aylarında karın yağmasıyla insanların internet üzerinden alışverişe daha eğilim gösterdiğini belirten NCR Satış Müdürü Tahir Alim ise sosyal medya ile tüketicilerle bağ kurmak için pek çok şirketin yeni uygulamalara yöneldiğini ifade ederek, “Dijital pazarlamada self servis uygulamalar yeni trend olacak. Bankalardaki Atm ile gelen self servis uygulamalar perakendeci sektörünün önemli sacayaklarından biri olan marketlerde revaçta olan uygulamaların başında gelecek. Sonsuz raf, interaktif dijital tabela, mağaza içi yön bulma, ürün bilgileri ve hediye kayıt defteri gibi pek çok uygulamayı içinde barındıran self servis sistemler önem kazanacak” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konferans sonrası PERDER Başkanı Haşim Kılıç ve Yönetim Kurulu üyeleri, katılımcılar ve sponsorlarla yemekte bir araya geldi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: