Kervansaray’ın Tanıtıcısı Çocuklar

Malatya’nın Battalgazi İlçesi’ndeki Kervansaray’ı çocuklar tanıtıyor.İlçede restore edilip turizmin hizmetine açılan Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nı...

Malatya’nın Battalgazi İlçesi’ndeki Kervansaray’ı çocuklar tanıtıyor.

İlçede restore edilip turizmin hizmetine açılan Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nı ziyaret edenlere, Kervansaray hakkında bilgileri gönüllü çocuklar veriyor.

Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nın tarihini ezberleyip yerli turistlerin ziyaretinde bilgi veren Murat Süner, bunu ücretsiz yaptığını ifade ediyor.

Murat Süner, yaz aylarında ziyaretçilerin daha fazla olduğunu belirtti.

Süner, Kervansaray hakkında bilgi verirken, “Eskiden bu kervansarayda konaklayanlar, üç gün ücretsiz üç gün de ücretli kalırlarmış. Yazın dışarıda, kışın ise içeride yatarlarmış. Buraya yatmaya gelen yolcular ve hayvanlarını da dışarıya bağlarlarmış” dedi.

Reklam
Reklam

Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nı gezen Müzisyen İlhan Yenitarak ise önceleri adeta mezbelelik olan Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nın onarılıp turizmin hizmete açılmasında emeği olanlara teşekkür ederek, “Buralara sahip çıkılmalıdır. Battalgazi’deki Ulu Cami’de dua etmek, daha huşu içerisinde oluyor. Battalgazi, evliyalar, Allah dostları diyarıdır” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz