Kes parmağını çık pazara, merhem buyuran çok olur ne demek? Kes parmağını çık pazara, merhem buyuran çok olur TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan Kes parmağını çık pazara, merhem buyuran çok olur ne demektir? Kes parmağını çık pazara, merhem buyuran çok olur, TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler genellikle ortaya çıktığı dönemin popüler inanışlarını ve bilgilerini içeren ifadelerdir. Birleşik fiiller ise belirli kelimelerle birlikte kullanılarak yeni bir anlam sunarlar. Bu fiiller tıpkı atasözleri ve deyimler gibi bazı şeyleri ifade etmeyi kolaylaştırırlar. Bu sözlerden biri olan Kes parmağını çık pazara, merhem buyuran çok olur, TDK sözlükte ne anlama gelir? Kes parmağını çık pazara, merhem buyuran çok olur ne demek?

Kes parmağını çık pazara, merhem buyuran çok olur Ne Demek? Kes parmağını çık pazara, merhem buyuran çok olur TDK sözlük anlamı nedir?

  • Kes parmağını çık pazara, merhem buyuran çok olur TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

Kes parmağını çık pazara, merhem buyuran çok olur TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. kişinin bir ihtiyaç içinde bulunduğunu gören herkes ona değişik yol gösterir anlamında kullanılan bir söz

Kes parmağını çık pazara, merhem buyuran çok olur ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

kesip atmak kesip biçmek kestiği tırnak olamamak
Anahtar Kelimeler: