Keşan Kaymakamı Narinoğlu Gençlerden Özür Diledi

Edirne'nin Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliğinde öğrenciler ve vatandaşlar ile...

Edirne'nin Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliğinde öğrenciler ve vatandaşlar ile deniz sahilinde çöp topladı. Bugünün büyükleri olarak çevreyi koruma ve temiz tutma konusunda görevlerini yapamadıklarını ifade eden Narinoğlu, bundan dolayı üzgün olduğunu ve gençlerden özür dilediğini söyledi.

Kaymakam Narinoğlu, Keşan’ın Mecidiye beldesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, büyüklerin temiz olarak aldıkları çevreyi kirleterek ve bozarak bugünkü gençlere bıraktıklarını söyledi. İnsanoğlunun kirlettiği yeri tekrar eski haline getiremediğine işaret eden Narinoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Eski tarihi antik kentlere bakın. İnsanoğlu oraları yapılaştırmış. Ama 2 bin yıl geçmiş, oraları hala doğal haline dönüşmemiş. Demek ki biz insanlar betonlarla, kimyasallarla doğayı yok ettiğimiz zaman bunun geri dönüşü yok. Doğayı bugünden daha kötüye götürmeyelim, daha da iyileştirelim. Siz gençler doğaya sahip çıkmak istiyoruz, derseniz doğa korunacak. Biz büyükler fazla görev yapamadık. Burada itiraf ediyorum. Sorumluluğumuzu tam yerine getiremedik. Daha doğrusu daha açık söylemek istiyorum; biz büyükler temiz aldığımız çevreyi kirleterek bozarak bugün sizlere bırakıyoruz. Bu davranışımız için üzgünüz. Bu hatamız için de siz gençlerden özür diliyoruz.”

Reklam
Reklam

Daha sonra Kaymakam Narinoğlu, Belde Belediye Başkanı Recep Çınar, öğrenciler ve vatandaşlar, ellerine eldiven geçirerek sahilde biriken çöpleri topladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: