Keşan Mezbahası, Kurbana Hazır

Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Mezbaha, yaklaşan Kurban Bayramı’na hazır.Keşan Ticaret Borsası Mezbaha İşletmesi Sorumlu Yöneticisi...

Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Mezbaha, yaklaşan Kurban Bayramı’na hazır.

Keşan Ticaret Borsası Mezbaha İşletmesi Sorumlu Yöneticisi Veteriner Hekim Hüseyin Kadri Gültekin, yaptığı açıklamada; hayvan kesim oranlarıyla ilgili bilgi verdi ve mezbaha olarak, Kurban Bayramı’na hazır olduklarını söyledi.

8 AYDA 49 BİN 274 KESİM YAPILDI

Mezbaha İşletmesinde bu yıl üretimin normal seviyelerde olduğunu belirten Gültekin, “Sığır kesimi kapasitenin altında olmasına rağmen kuzu kesimi kapasitenin üzerindedir. Dolayısıyla, aradaki fark birbirini dengeliyor. 2012 yılı Ocak-Ağustos ayları arasında; büyükbaşta 8 bin 474, küçükbaşta ise, 40 bin 800 civarında hayvan kesimi yapıldı. Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında kesilen büyükbaş hayvan sayısı 3 bin 276, küçükbaş ise, 14 bin 468’dir. Geçen yıl ise, Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında büyükbaş 2 bin 520, küçükbaş 13 bin 171’dir. Küçük hayvan kesimi aşağı yukarı aynı iken, büyükbaş hayvan kesiminde bir artış yaşandı. Kesimlerimiz, normal seviyelerde devam etti. Mezbaha, Keşan dışında İstanbul firmalarına da hizmet vermektedir. Firmalarımız mezbahadan uzun zamandır hizmet alıyor ve hizmet almaya da devam ediyorlar.” dedi.

Reklam
Reklam

KURBAN BAYRAMINA HAZIRIZ

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte hayvan kesimlerinin de artacağını aktaran Hüseyin Kadri Gültekin, “Her kurban bayramında Keşan ve çevresine hayvan kesimi hizmeti veriyoruz. Büyükbaş hayvan kesimini mezbahada, küçükbaş hayvan kesimini borsanın bulunduğu yerde yapıyoruz. Mezbahamız, alet-ekipman ve kasap anlamında hazırız. Biz, dün 80 büyükbaş hayvan kesimi yaptık. Dolayısıyla, kesime hazırız. Konuklarımızı ağırlamak ve iyi bir hizmet vermek için çalışmalarımız olacaktır. Mezbaha olarak, kurban bayramına hazırız.” şeklinde konuştu.

GÜNLÜK ORTALAMA 200 KESİM

Mezbahanın günlük kesim oranlarıyla ilgili de bilgi veren Gültekin, sözlerini şöyle tamamladı: “Büyükbaş olarak ortalama 50, küçükbaş ise 150 hayvan kesimi yapıyoruz. Haftanın 5 günü çalışıyoruz. Aylık 4 bin küçükbaş, bin civarında da büyükbaş hayvan kesme imkanımız var.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz