Keşan Müftüsü Yeniçeri: Oruç tutan biri sadece orucuna saygı istiyor

Edirne'nin Keşan ilçesi Müftüsü Süleyman Yeniçeri, Ramazan'da oruç tutan insanların karşısında yemek yemenin çok büyük...

Edirne'nin Keşan ilçesi Müftüsü Süleyman Yeniçeri, Ramazan'da oruç tutan insanların karşısında yemek yemenin çok büyük bir saygısızlık olduğunu söyledi.
İnançlarının gereğini, dini vecibesini yerine getiren kişiye saygı duymak gerektiğini vurgulayan Yeniçeri, "Oruç tutmuyorsan, o Allah’la kul arasındadır. Ama bunu tüm insanlara ilan etmenin bir manası yok. Gayrimüslim biri saygı gösteriyorsa, benim Müslüman kardeşim de saygı göstermelidir. Oruç tutan biri sadece orucuna saygı istiyor." dedi.
Yeniçeri, Ramazan’da insan kalbinin huzurlu olduğunu huzurun devam etmesi için oruç ibadetinin tehlikeye düşürecek durumlardan uzak durulması gerektiğini belirterek, orucun; yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durarak tutulduğunu vurguladı. Yasaklardan bir tanesinin çiğnenmesi durumunda orucun bozulduğuna dikkat çeken Yeniçeri, "Oruç bozulsa dahi tutmaya devam edilmeli. Oruç bozuldu diye yemeye devam edilmemeli." uyarısında bulundu. Süleyman Yeniçeri, sözlerine şöyle devam etti: "Oruç kaç gün bozulduysa o kadar gün tutulacaktır. Kişi istemeden bir şey yiyip içerse, bunda kefaret aranmaz. Gününe gün tutulur. Eğer oruç bilerek bozulduysa, bir güne 60 gün tutmak zorundadır kişi."

Reklam
Reklam

RAMAZAN’DA ALKOL İÇMEYEN, DAHA SONRA DA İÇMEYEBİLİR
Ramazan’ın gelmesiyle birlikte alkol tüketiminde de ciddi bir azalma olduğuna kayıt düşen Süleyman Yeniçeri, "Ramazan nedeniyle alkol bırakıldıysa iyidir. Ramazan, kötü alışkanlıkların bırakılmasına bir sebeptir. İnsan sigarayı bırakmak istiyorsa Ramazan buna bir fırsattır. Ramazan’da oruç tuttuğu için alkol içmeyen biri daha sonra da içmeyebilir." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz