Keşan'da gıda işletmecileri yeni mevzuatlar konusundabilgilendirildi

Keşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) işbirliği ile ilçede gıda işletmecilerine yönelik yeni

Keşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) işbirliği ile ilçede gıda işletmecilerine yönelik yeni mevzuatlar hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Mehmet Acar, toplantıda yaptığı konuşmada, geçen yıl yürürlüğe giren 5996 sayılı kanunun 18 aylık süreyi doldurduğunu hatırlattı.

Kanun kapsamında yayımlanan 102 yönetmelikle gıda işletmelerinde bazı değişiklikler istendiğini vurgulayan Acar, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Gıda işletmeleri bu mevzuatla, onaylı ve kayıtlı işletmeler diye ikiye ayrıldı. Bizde daha önce kayıtlı olmayan bakkal, market, lokanta gibi işletmeler de kayıt kapsamına alındı. Bunlara da işletme kayıt belgesi vereceğiz. Yeni çıkan mevzuatlarla bu işletmelerde üretilmeyen ürünler piyasada satılamayacak. Yeni mevzuatta üretim izinleri ve gıda sicil belgeleri kaldırıldı. Gıda işletmecilerinin sorumlulukları artırıldı. İşletmeciler sattığı ve depoladığı üründen birinci dereceden sorumlu. Kontrol görevlilerinin de yetkileri artırıldı."

Toplantıda ayrıca, gıda mühendisi Kadir Süzme ile veteriner Atilla Beyazıt da yeni mevzuat hakkında bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: