Keşan'da ilk kadın derneği kuruldu

Edirne'nin Keşan ilçesinde kurulan ilk kadın derneği olan Alternatif Yaşam Derneği ilk toplantısını yaptı. Dernek...

Edirne'nin Keşan ilçesinde kurulan ilk kadın derneği olan Alternatif Yaşam Derneği ilk toplantısını yaptı. Dernek Yönetim Kurulu'nda Dr. Nazan Kurtar, Dr. Birgül Özgül, Dr. Şule Keskin yanı sıra Eczacı Yasemin Öztürk, Gıda Mühendisi Sema Tekcan, iş kadını Gülay Torlaklı, öğretmen Seval Kök ile Hümeyra Yazgan, ev hanımı Nesibe Alparslan ve Öznur Kök gibi tanınmış isimler yer alıyor.

Bir otelde düzenlenen toplantıya dernek yönetim kurulu ile üyeleri eşleriyle birlikte katıldı. Tanıtım yemeğine katılan dernek üyelerini Alternatif Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Süzgün karşıladı. Açılış konuşmasını yapan Sibel Süzgün ilçede mevcut kurulmuş olan 124 dernek olduğunu, bunun da sadece kendilerinin kuruduğu derneğin ilk kadın derneği olduğunu ifade etti. Süzgün, derneğin amaçlarını şöyle dile getirdi: "Farklı düşünceleri ve meslek gruplarını ortak bir platformda toplayıp, yapılan faaliyetlerle eğitimli kadın, eğitimli aile, başarılı ve mutlu topluma ulaşmak."

Reklam
Reklam

Süzgün konuşmasını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tüm kadınlara sağlık, mutluluk ve başarı getirmesi temennisinde bulunarak sözlerini tamamladı. Programın sonunda Müzik Öğretmeni Burkay Mazlum birbirinden güzel şarkı ve türküler söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz