Keşan’da Katı Atık Tesisi’nin İnşaat Çalışmaları Başladı

Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, yaptığı açıklamada, GÜNEKAB (Güney Edirne Katı Atık Birliği)...

Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, yaptığı açıklamada, GÜNEKAB (Güney Edirne Katı Atık Birliği) bünyesinde yürütülen Katı Atık Tesisi inşaatın resmen başladığını söyledi.

Özcan, inşaatın resmen başladığını belirterek, “Çevre ile ilgili sadece Keşan’ın değil, İpsala ve Enez ile 11 beldenin de içinde yer aldığı Edirne’nin Güneyini kapsayan katı atık, yani çöp sorununu halledecek kadar büyük bir tesisin inşaatına bugün (dün) itibari ile başlandı. Bu projenin de Şubat 2014 tarihinde bitirilmesi hedefleniyor. Proje, toplamda 5 milyon 863 bin 420 TL’ye mal olacak.1 milyon 900 bin TL hibemiz var. Geri kalan miktarı da, proje içinde yer alan belediyeler olarak meclislerimizden borçlanma kararı alarak sorunu çözdük. Kapanan belediyelerimiz olduğu ve yeniden kararlar aldığımız için idari prosedürler biraz uzadı. Hak edişlerde problem yaşanmaması için firma sahibi Bekir Alyüz de bizlere yardımcı oldu. Bu proje, Belediyemiz için bir gururdur. Edirne ilinde, Kuzey Edirne, Orta Edirne ve Güney Edirne Katı Atık Birlikleri olmak üzere 3 tane birlik var. Bu birlikler arasında işe ilk başlayan ve 2014 Şubat’ta muhtemelen bu işi bitirecek ilk birlik olacağız. Uzunköprü belki 1 yıl sonra başlayacak. Edirne’de bu konuyla ilgili daha hiçbir şey yok. Bu konuda da Keşan olarak biz öndeyiz” dedi.

Reklam
Reklam

ALYÜZ: “PROJEYE BAŞLAYAMAMIZDAKİ NEDEN RESMİ PROSEDÜRLERDİR”

Özcan’dan sonra konuşan ÇEVKA İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahibi Bekir Alyüz, yaptığı açıklamada, bugüne kadar projeye başlayamamasının nedenlerini resmi prosedüre bağlayarak, “Bu işlemler tamamlandı ve bugün (dün) işe başladık. Bu projeyi 2014 Şubat ayı içersinde bitirerek GÜNEKAB’a teslim edeceğimizi düşünüyoruz. Böylece Katı Atık Sahası bitmiş olacak. Ben şimdiden hayırlı olsun diyorum. Bu proje Keşan, Enez ve İpsala ilçeleri ile bunlara bağlı beldelere de hizmet edecektir.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: