Keşan’da Kurtuluş Coşkusu

Edirne’nin Keşan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90’ıncı yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.Atatürk Anıtı önünde...

Edirne’nin Keşan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90’ıncı yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşundan bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı Mehmet Özcan, kurtuluş günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, 90 yıl önce bu saatlerde aynı olayın özgürlüğün adımı olarak yaşandığını belirtti. Özcan, şunları kaydetti: “Bu coğrafya son 200 yıl içinde çok savaşlara ve acılara sahne oldu. Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşü ile kurtuluş hareketimiz başladı.1919 yılında ilçemiz 3 yıl Yunan askerlerinin işgalinde kaldı. 19 Kasım 1922 sabahı Yüzbaşı Mehmet Bey komutasındaki Türk askerleri Keşan’ı teslim aldı. İşgal günlerindeki bütün direnişçilere şükranlarımı sunuyorum. Başka büyük kurtarıcımız büyük önderimiz Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşen bütün şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı kentim adına sunmak istiyorum. Sonsuza kadar, bağımsız ve Özgür Türkiye dileklerimle hepinizi selamlıyorum."

Reklam
Reklam

Törene, Kaymakam Bekir Dınkırcı, CHP Edirne milletvekilleri Recep Gürkan ile Kemal Değirmendereli, 4.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yıldırım Alel, resmi kurum, siyası parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz