Keşan’da orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışı yapılacak

Edirne'nin Keşan ilçesinde orman vasfını kaybetmiş 2/B kapsamındaki arazilerin satışlarının yapılacağı bildirildi. AK Parti Keşan...

Edirne'nin Keşan ilçesinde orman vasfını kaybetmiş 2/B kapsamındaki arazilerin satışlarının yapılacağı bildirildi.

AK Parti Keşan İlçe Başkan Yardımcısı Şafak Uslu, yaptığı yazılı açıklamada maliye hazinesi adına tescilleri yapılarak kullanıcılarının ve hak sahiplerinin tespiti işlemlerine başlandığını belirtti. Keşan’da 12 köy ve bir beldede bu kapsamda çalışma yapıldığını belirten Uslu, 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 2/B maddesine göre, 1981 yılından önce 2B olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş ve 3302 sayılı yasanın 2/B maddesine göre tespitleri yapılmış arazilerin satışlarının yapılacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Çalışmalarda öncelikli hedefin, 2/B kullanıcılarının kullandıkları alanların tespiti, tapu kayıtlarında 2/B şerhi olanlara ya da bunların kanuni mirasçılarına ve mevcut kullanıcılarına uygun fiyat ve ödeme koşulları ile satışı olduğunu ifade eden Uslu, şöyle devam etti:

“Bu sayede, uzun yıllardan beri kanuni belirsizlik sebebiyle hiçbir şekilde değerlendirilemeyen, ekonomik yatırımlar yapılamayan bu alanlar belirsizlik durumundan çıkarılarak, kullanıcıların her türlü tasarruf ve yatırımlarına açık hale getirilmiş olacaktır.

Bu satışlarda hak sahiplerine büyük çaplı kolaylıklar getirilmesinin yanında, daha da önemlisi, kişilere satın alma hakkı sağlanarak mal mülk edinmelerine fırsat sağlanmasıdır.

Söz konusu alanların satış müracaatları 6 ay içerisine alınmaya başlayacağından, ilgili köy ve beldemizde yaşayan halkımızdan bu konuda hak sahipliği muhtemel insanlarımızın konuyu takip etmeleri, bilmedikleri ve öğrenmeleri gerekli noktalar için, ilgililere başvurup aydınlanmaları kendileri açısından faydalı olacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz