Keşan'da "4+4+4" Protestosu

Edirne'nin Keşan ilçesinde "4+4+4" eğitim sistemi protesto edildi. Eyleme siyasi partiler, sendikalar ile öğrenciler destek...

Edirne'nin Keşan ilçesinde "4+4+4" eğitim sistemi protesto edildi. Eyleme siyasi partiler, sendikalar ile öğrenciler destek verdi.

Şehitlik Parkında toplanan eylemciler, Cumhuriyet Meydanına kadar çeşitli sloganlar eşliğinde yürüdü. Burada Keşan Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü, Eğitim-Sen Keşan Temsilcisi Rasim Yağcı tarafından basın açıklaması okundu.

Yağcı, "4+4+4 olarak bilinen ilköğretim ve eğitim kanunu ve 4688 sayılı kamu görevlileri sendikalarında değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı'na ilişkin örgütümüzün itirazlarını kamuoyuna bir kez daha güçlü bir şekilde duyurmak için tüm ülkede grev yaparak tepkimizi dile getiriyoruz. Sendikamızın ve konfederasyonumuzun aldığı bu eylem kararı tüm uluslar arası evrensel ilkelerden doğan en temel hakkımızdır. Bu hakkımızı kullanarak mücadelemizi sürdürecek, kararlı duruşumuzdan bir adım geri atmayacağız. İçişleri Bakanlığı'nın bu hukuksuz tutumundan biran önce vazgeçmesi gerekmektedir. Bundan sonra yaşanacakların sorumlusu İçişleri Bakanlığı'dır" dedi.

Reklam
Reklam

Kalabalık bir topluluğun katıldığı eylemi Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız ve Emniyet Teşkilatı görevlileri yakından takip etti. Eylem olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz