Keşan’da Riskli Alan Ve Yapılar Belirlenecek

Edirne’nin Keşan ilçesinde merkez, belde ve köyleriyle mücavir alanlarındaki riskli alan ve yapıların belirlenmesi amacıyla...

Edirne’nin Keşan ilçesinde merkez, belde ve köyleriyle mücavir alanlarındaki riskli alan ve yapıların belirlenmesi amacıyla toplantı düzenlendi.

Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen ve Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu başkanlık ettiği toplantıda, Saros Körfezi’nin 1. derece deprem kuşağında olduğu hatırlatılarak, bu bölgeye hassasiyet ve ciddiyetle yaklaşıldığı, Keşan merkezi ve belde ve köylerinde de riskli alan ve yapıların belirlenerek gerekli çalışma başlatıldığı kaydedildi.

Toplantı öncesinde basın mensuplarına bilgi veren Narinoğlu, Kamuoyunda “Kentsel Dönüşüm Yasası” olarak bilenen “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamında, yerleşik alanların içerisindeki riskli binaların durumların tespit edilmesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından il ve ilçelerden istendiğini belirterek, konunun önemine işaret etti. Ahmet Narinoğlu, “Bu konuda ilgili bakanlık tarafından gönderilen talimatlarda, yerel yönetim ve ilgili kamu kurumlarının bir araya gelerek, değerlendirme yapılması ve risk taşıyan binaların tespiti istenmekte. Tespitin ardından, belirlenecek olan riskli binalar, ya sahipleri ya da yetkili idareler tarafından yıktırılacak.” dedi.

Reklam
Reklam

KAMU BİNALARI DA RİSK KAPSAMINDA

Kamu binalarının da Riskli bölgeler kapsamında kamu bulunup bulunmadığının da araştırılacağına dikkat çeken Narinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Konunun bizi ilgilendiren bir başka tarafı ise bunlar arasında kamu binalarının olup olmadığının belirlenmesi. Biz kamu binalarının son durumlarının tespitlerini yaptık ve bundan sonraki çalışmada, yıkılması ya da statik yönden güçlendirme gerektiği belirlenecek. Belediye teknik yetkileriyle ortaklaşa çalışma gerçekleştireceğiz. Biliyorsunuz, Keşan değil ama sahillerimiz, 1. derece deprem riski alında. Buralardaki her türlü riske karşı bir hassasiyet ve ciddiyet var. Gerekli önlemleri önceden almamız gerekiyor. Bir yandan da belediye başkanlarımızdan binaların güvenliği konusunda yaptıkları çalışmaları gözden geçirip konuşacağız. Kesin rakamlar ortaya çıkacak. Alanın büyüklüğü ve riskli bina sayısını daha sonra basın aracılığıyla kamuoyuna duyuracağız”

Açıklamanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantıyla ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapılacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: