Keşan’da saman balyası yangını: Bir ev ve iki ahır kül oldu

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Türkmen köyünde meydana gelen balya yangınında, 3 evde bulunan saman balyaları,...

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Türkmen köyünde meydana gelen balya yangınında, 3 evde bulunan saman balyaları, bir ev ve iki ahır yandı.
Ahmet Mangır’a ait evin bahçesinde bulunan balya yığını, belirlenemeyen bir nedenden dolayı bir anda yanmaya başladı. Köylülerin hortumlar ve kovalar ile alevlere müdahale etmesine rağmen, hafif rüzgârın da etkisi ile büyüyen yangın, yolun yaklaşık 150 metre karşısında bulunan, Mehmet Fırtına’ya ait balya yığınına sıçradı.
Buradaki alevler de büyüyerek bitişikteki Hasan Anvarcı’ya ait ev ve yanındaki ahırın yanmasına neden oldu.
Kontrol edilmesinde zorluk yaşanan alevler daha da büyüyerek, diğer yolun karşısında ve yaklaşık 200 metre uzaklıktaki, Süleyman Komanlı’ya ait balya yığınına ulaştı.
Buradaki balyaların da tamamen alev almasının ardından, alevler Salim Şevik’e ait ahıra zarar verdi.
Keşan Belediyesi ve çevre belde belediyelerin itfaiye araçlarının söndürmeye çalıştığı yangına, Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’nün yangın araçları da müdahale etti. Bahçelerindeki çeşmelerine bağladıkları hortumları, ellerindeki kovaları ve traktörlere takılı su tankerleri ile alevleri söndürmeye çalışan köylüler, bir yandan da yangının sıçraması muhtemel ev ahırları ısladı.
Tarım ve sulama kooperatiflerine ait iş makineleri de yangın sırasında balyaları dağıttı, yanan ahırlar ile evi yıkarak alevlerin büyümesini engellemeye çalıştı. Saatlerce yangın ile mücadele eden köy halkı da alevlerin sıçradığı evlerdeki eşyalar ile çevredeki ahırlarda bulunan hayvanları dışarı çıkarttı.
Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu da köyde incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz