Keseb'teki Çatışmalar

 Suriye'de çatışmaların sürdüğü bölgeden atıldığı değerlendirilen bir havan topu mermisi, Yayladağı ilçe merkezi yakınlarında yol kenarına isabet etti.

Suriye'de çatışmaların sürdüğü bölgeden atıldığı değerlendirilen bir havan topu mermisi, Yayladağı ilçe merkezi yakınlarında yol kenarına isabet etti. Suriye'nin Türkiye sınırı yakınındaki Keseb kasabası ve çevresinde muhalifler ile rejim birlikleri arasında çatışmalar devam ederken, bölgeden atıldığı tahmin edilen havan topu mermisi, Yayladağı ilçesindeki Avcılar Piknik Alanı yakınlarına düştü. Yayladağı - Antakya karayolu bağlantı yolunun kenarına isabet ettiği belirlenen merminin düştüğü yerde yaklaşık 1 metre çapında çukur oluştuğu, yol kenarındaki istinat duvarın yıkıldığı ve elektrik tellerinin koptuğu görüldü. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, bölgeye tedbir amaçlı ambulans ve itfaiye ekibi de sevk edildi. Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat ve Garnizon Komutanı Yarbay Salim Afgün olay yerinde incelemede bulundu. Görgü tanıkları, büyük bir patlamayla irkildiklerini, olay yerinde o sırada araç geçmemesinin büyük bir şans olduğunu anlattı. Hatay Valiliğinin internet sitesinden yapılan açıklamada da Yayladağı ilçesi yerleşim alanı dışındaki boş araziye Suriye tarafından geldiği değerlendirilen bir top mermisinin düştüğü bildirildi. Top mermisinin düştüğü bölgenin Suriye sınırına kuş uçuşu 3 kilometre mesafede olduğu belirtilen açıklamada, "Top mermisi, herhangi bir can ve mal kaybına neden olmamıştır. Olayla ilgili olarak, değişen angajman kuralları çerçevesinde sınırda bulunan topçu birliklerimiz tarafından atışın yapıldığı bölgeye misliyle karşılık verilmiştir" denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: