Keseb'teki Çatışmalar

Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Kırkbeş Tepesi ve çevresinde çatışmalar şiddetlendi. Olaylarda yaralanan 17 kişi Türkiye'ye getirildi. Yaralılardan durumu ağır olan 4'ü hayatını kaybetti.

Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Kırkbeş Tepesi ve çevresinde çatışmalar şiddetlendi. Olaylarda yaralanan 17 kişi Türkiye'ye getirildi. Yaralılardan durumu ağır olan 4'ü hayatını kaybetti. Yaklaşık 2 hafta önce rejim birlikleriyle muhalifler arasında Suriye'nin Keseb kasabası ve çevresinde başlayan çatışmalar aralıklarla devam ediyor. Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Esed rejimine bağlı birlikler, muhaliflerin kontrolüne geçen Bayırbucak Türkmen Bölgesindeki Kırkbeş Tepesi'ne savaş uçaklarıyla ve karadan saldırı düzenledi. Saldırı sonrası, Kırkbeş Tepesi ve Maaf Dağı bölgesinde rejim güçleriyle muhalifler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmaya başladı. Gece geç saatlere kadar süren çatışmalar, sabah yeniden şiddetlendi. Rejime ait savaş uçaklarının bölgeyi bombaladığı, bölgede çatışmaların sürdüğü öğrenildi. Dün akşam saatlerinden itibaren çatışmalarda yaralanan toplam 17 kişi Yayladağı ilçesi sınırından Türkiye'ye getirildi. Yayladağı Toplum Sağlığı Merkezi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Hatay'daki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan 4'ünün hayatını kaybettiği öğrenildi. Çatışmaların devam ettiği bölgeden gelen patlama sesleri Yayladağı ilçesinden de duyuluyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: