'Kesik boğaz' cinayetine müebbet hapis

Sarıyer Fatih ormanında 3 yıl önce boğazı kesilmiş halde cesedi bulunan Orhan Yıldız'ın öldürülmesiyle ilgili...

Sarıyer Fatih ormanında 3 yıl önce boğazı kesilmiş halde cesedi bulunan Orhan Yıldız'ın öldürülmesiyle ilgili yargılanan Şermin Şenyolcu, Medine Çadır ile Erdal Baraç, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Şermin Şenyolcu, Erdal Baraç, Medine Çadır ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada son sözü sorulan sanık Menide Çadır, maktulün ailesinden özür dilediğini söyledi. Çadır, “Olayın başlangıcında onların aleyhinde konuştum. Şermin'i korumak için Erdal'ın yaptığını söyledim. Olayı gerçekleştiren Şermin Şenyolcu'dur. Benim olayla bir ilgim yoktur. 3,5 yıldır suçsuz yere yatıyorum. Maktul ile aramızda herhangi bir ilişki olmadı. Mahkemenin adaletine güveniyorum. Dosyayı incelediğinizde suçsuz olduğumu anlayacaksınız.'' dedi. Sanık Şermin Şenyolcu da, suçsuz olduğunu, maktul ile arasında duygusal bir ilişkinin olmadığını ve Orhan Yıldız'ı öldürmediğini iddia etti. Sanık Erdal Baraç suçsuz olduğunu savunarak beraatini talep etti.
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklar Şermin Şenyolcu, Medine Çadır ve Erdal Baraç'ın ''tasarlayarak canavarca hisle öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile ayrı ayrı cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme, sanıkların duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak ayrı ayrı müebbet hapis ile cezalandırılmalarına karar verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz