Kesimoğlu Kpss’yi Başbakan’a Sordu

Kırklareli Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kamu Personeli Seçme Sınavı hakkında basında...

Kırklareli Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kamu Personeli Seçme Sınavı hakkında basında çıkan gelişmeleri Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a sordu.

Erdoğan’a soru önergesi yönelten Kesimoğlu 7 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek testine ait sorulardan 57 tanesinin sınavın yapıldığı gün saat bir internet sitesinde “deneme sınavı” adı altında yayınlandığını hatırlattı.

Söz konusu internet sitesi, yayınevi ve eğitim kurumu hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığını öğrenmek isteyen Kesimoğlu, başlatıldıysa soruşturmanın ne aşamada olduğunun açıklanmasını istedi.

Reklam
Reklam

Mehmet Kesimoğlu, Başbakan Erdoğan’a 2010’da yapılan KPSS’de soruların sızdırılmış olduğunun sadece değerlendirme sonuçlarına dayandırılırken sınavın iptal edildiğini ve ÖSYM’de geniş kapsamlı soruşturma yapıldığını, ÖSYM yönetiminin değiştirilip tüm personelinin YÖK’e devredildiği hatırlattı.

Kesimoğlu, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti: “Bu sınav için de ÖSYM personeli hakkında soruşturma açılacak ve sınav iptal edilecek midir? 2010’daki sınavdan sonra istifaya zorlanan bir önceki başkan Prof. Dr. Ünal Yarımağan gibi ÖSYM Başkanı Ali Demir’i de istifa etmeye zorlayacak mısınız? Söz konusu sitenin yöneticileri, sınava giren öğrencilerin “akıllarında kalan” soruları yayınladıklarını açıklamışlardır. Bu açıklama doğruysa sorular neden “deneme sınavı” adıyla yayınlanmıştır? Ve neden olay ortaya çıkar çıkmaz sorular yayından kaldırılmıştır?” sorularını yöneltti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: