Kesimoğlu'ndan Olağanüstü Toplantı Çağrısı

Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Mülki İdare Amiri Kenan Erenoğlu’nun terör örgütü tarafından kaçırılmasının birinci...

Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Mülki İdare Amiri Kenan Erenoğlu’nun terör örgütü tarafından kaçırılmasının birinci yılının dolması nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Kesimoğlu, teröre çözüm bulmak amacıyla AK Parti ve MHP milletvekillerini salı günü olağnüstü toplanan meclise çağırdı.

Kırklareli Milletvekili ve İç İşleri Komisyonu Üyesi Mehmet Siyam Kesimoğlu, Amiri Kenan Erenoğlu’nun Cumhuriyet tarihinde terör örgütü tarafından kaçırılan ilk ve tek Mülki idare amiri olduğunu hatırlarak "Kaymakam Adayı Kenan Erenoğlu’nun kaçırılmasının birinci yılı bugün dolmuştur. Erenoğlu’nun ve diğer kamu görevlilerinin kurtarılması yönünde tek bir adım atılmamıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Hükümet üyelerinin kaçırılan kamu görevlilerinin yerleriyle ilgili birbirinden çelişkili ve yanlış açıklamalar yaptığını önesüre Kesimoğlu, "Kendi imkanlarıyla kaçanlar ve PKK tarafından serbest bırakılanlar dışında tek bir kamu görevlimiz ya da tek bir vatandaşımız kurtarılmamıştır. Serbest bırakılan vatandaşlar, özellikle kaçırıldıkları noktada ya da çok yakınında serbest bırakılarak, istihbarat ve güvenlik güçlerine 'inisiyatif bizim elimizde, istediğimiz zaman kaçırıp, istediğimiz yerde dolaştırıp, istediğimiz zaman ve yine aynı yerde serbest bırakıyoruz, ruhunuz bile duymuyor' mesajı verilmektedir. Başbakan’ın 'her yer kontrolümüz altında' açıklamasına karşın AKP Milletvekili İdris Bal’ın 'bu ülkede hala giremediğimiz yerler var' itirafı terör örgütünce adeta teyit edilmektedir" açıklamasıda bulundu.

Hükümetin teröre çözümü TBMM'de araması gerektiğini ifade edeb Kesimoğlu, "Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüm vicdanlı, duyarlı ve vatansever milletvekillerini tarihi bir sorumluluğu yerine getirmek üzere Salı Günü olağanüstü toplanan Meclise gelmeye çağırıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz