Kesinlemek ne demek? Kesinlemek kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Kesinlemek kelimesini tanımlarken dikkatle yürütülen araştırmalar ve incelemelerde bulunmuştur. Farklı ülkelere ait yabancı kelimelerin de bulunduğu dilimizde, sözcükler araştırılırken kökenleri de dikkate alınarak değerlendirilir. Türkçe günlük kullanım dilinde yabancı kelimelerin de yer alması dilimizi zenginleştiren bir özellik olarak değerlendirilir. Türkçedeki her kelime gibi özenle üzerinde çalışılan Kesinlemek kelimesi ne anlama gelir?

Dilimizde farklı kökenlere ait sözcüklerin bulunması kelimelerin anlamlarını bilmeyi önemli kılan faktörlerdendir. Doğru telaffuz ve etkili kullanım açısından pek çok kişi, zaman zaman farklı kelimelerin anlamlarını araştırabilir. Yapılan araştırmalar kelimelerle ilgili bilgi sahibi olmayı sağlar. Kesinlemek kelimesi de bu bağlamda anlamı araştırılan kelimelerdendir. Peki, Kesinlemek ne demektir?

Kesinlemek Ne Demek? Kesinlemek TDK sözlük anlamı nedir?

  • Kesinlemek kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
  • Kesinlemek kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
Reklam
Reklam

Kesinlemek TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. -i Bir şeyi kesinleştirmek

    Kesinlemek Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Böyle bir borcun varlığını kesinlemekse, bir yazarın değişik yapıtları arasında belirli bir bağıntının varlığını kesinlemek anlamına gelir." - Tahsin Yücel

Anahtar Kelimeler: