Kesinlik istiyor

ANKARA (İHA) - Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'na başvurarak, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kapatılan Refah Partisi'nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın milletvekili adayı olamayacağı yönünde karar alınmasını istedi.

Kanadoğlu, YSK'ya Erdoğan ve Erbakan'la ilgili iki ayrı başvuru dilekçesi gönderdi. Kanadoğlu, Erdoğan'la ilgili başvuru dilekçesinde, Anayasa'nın 76/2, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 11/f-3, Adli Sicil Kanunu'nun 9/2 maddeleri hükümleri, Anayasa Mahkemesi'nin 19.4.2002 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 9.1.2002 gün, 8-9 sayılı kararı ve Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları karşısında, TCK'nın 312/2. maddesinden hükümlü Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili seçilme yeterliliği bulunmadığından milletvekili adayı olamayacağının karara bağlanmasını, ihbaren talep etti.

Reklam
Reklam

Başsavcı Kanadoğlu, Erbakan'la ilgili başvuru dilekçesinde ise şu ifadelere yer verdi: "Anayasal ve yasal düzenlemeler ile Yüksek Kurulunuzun süregelen kararları doğrultusunda TCK'nın 312/2. maddesinden hükümlü Necmettin Erbakan'ın milletvekili seçilme yeterliliği bulunmadığından bağımsız aday olarak katılma başvurusunun reddine karar verilmesi ihbaren yüksek takdirlerinize arz ve talep olunur".