KESK, AK Parti Ankara İl Başkanlığı'na yürüdü

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubesi Platformu, 4688 sayılı yasada yapılması düşünülen değişikliklerde grev...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubesi Platformu, 4688 sayılı yasada yapılması düşünülen değişikliklerde grev ve toplu sözleşme hakkının birlikte yer alması için yürüdü. KESK’in öncülüğünde bazı sivil toplum örgütlerinin de yer aldığı eylem, Ak Parti Ankara il binasının önünde basın açıklamasıyla son buldu.

KESK, bugün ülke genelinde düzenlediği protesto eylemlerinin bir benzerini de Ankara’da gerçekleştirdi. Hükümetin 4688 sayılı yasada yapmayı düşündüğü değişiklikte, grev ve toplu sözleşmenin yer alması için bugün ülke genelinde birçok eyleme imza atan KESK, 18.30’da Kızılay Yüksel Caddesi’nde toplandıktan sonra Ak Parti İl Başkanlığı’na yürüdü. Bazı sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı eylem, meşaleler ve ıslıklar eşliğinde Ak Parti İl Başkanlığı’na kadar devam etti. Sık sık hükümeti hedef alan sloganlar atan kalabalık, yapılan zamları ve bazı bakanların açıklamalarını protesto etti. Polis’in güvenlik kontrolünde yürüdükten sonra Ak Parti İl Başkanlığı’na 25 metre kala durdurulan eylemciler burada basın açıklaması yaptı. Hemen her gün kamu emekçileri üzerinden sansasyon haberlerin yapıldığını savunan sendika sözcüsü Mevlüt Çakmak, 2008 sonrası işe giren kamu emekçilerinin emekli ikramiyesi alamayacağını dair haberlerin dün yansıdığını söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın açıklamalarını kasteden Çakmak, bakanın cumartesi gününü normal mesai içerisine alan bir çalışma başlatacaklarını kaydettiğini belirterek, Ak Parti iktidarını kendisine muhalif tüm toplumsal katmanları susturmakla suçladı.

Reklam
Reklam

Bugün bir kez daha meydanlarda meşaleleriyle ışık saçtıklarını ifade eden KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul ise, ülke genelinde eylemler yaptıklarını fakat Van’da bunun engellendiğini söyledi. Van valisine ve Emniyet müdürüne seslenen Tombul, bu eylemlerin devam edeceğini kaydetti.

Yasanın pazartesi günü görüşülmeye başlayacağını vurgulayan Tombul, ülke genelinde KESK olarak direnişlerinin süreceğine dikkat çekti. Gelenek ve göreneklerine bağlı bir bakan diyerek Bakan Taner Yıldız’a göndermede bulunan Tombul, Yıldız’ın cumartesi gününün de normal mesai günü olarak uygulanması yönündeki beyanlarına, “Enerji Bakanı Taner Yıldız, kültür ve geleneklerden kastı her halde Osmanlı kültürü, Osmanlı döneminde sabah namazından gün batımına kadar çalışılırdı. Fakat haberi yok galiba değişimden onlarca yıldır yapılan direnişler sayesinde bunu değiştirdik. Ak Parti direnerek elde ettiğimiz haklarımıza göz dikmesin.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından bir süre oturma eylemi yapan kalabalık, ıslıklar ve alkışlar eşliğinde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz