Kesk Ankara Şubesinden Basın Açıklaması

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeleri Platformu, KESK yönetici ve üyelerinin tutuklanmasının 200. gününde...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeleri Platformu, KESK yönetici ve üyelerinin tutuklanmasının 200. gününde eylem yaptı.

KESK Ankara Şubeleri Platformu üyeleri, Yeni Karamürsel Mağazası önünde toplandı, buradan Adalet Bakanlığı önüne yürüdü. Eylemciler, Adalet Bakanlığı önünde KESK yönetici ve üyelerinin gözaltına alınmasını protesto amacıyla basın açıklaması yaptı. Eylemciler adına KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Kahraman basın açıklamasını okudu. Kahraman, KESK üyelerinin 25 Haziran 2012 tarihinde gözaltına alındığını hatırlatarak, tutuklu bulunan yönetici ve üyelerle ilgili iddianamenin ortada olmadığını kaydetti. Özgürlük ve demokrasi alanının giderek daraltıldığını iddia eden Kahraman, “Eşitlikçi, özgürlükçü sesler bastırılmaktadır. KESK ve KESK’e bağlı sendikalara karşı gösterilen tahammülsüzlüğü burada aramak gerekir” dedi.

Reklam
Reklam

Kahraman, keyfi tutuklamalara son verilmesi gerektiğini söyleyerek, KESK yönetici ve üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen ise, Başbakanı, İçişleri ve Adalet Bakanı’nı hukuka davet ederek şöyle konuştu: “200 gün geride kaldı. Ortada iddianame yok. Etkili ve yetkili savcıların gerekçesi ise, kolluk kuvvetleri halen raporlarını göndermemiştir. İşte hukuksuzluğun, adaletsizliğin tam da irdelenmesi gereken nokta burasıdır. Hukuksuzluk, tamamen keyfi bir şekilde kolluğun geliştirdiği tutumlar üzerinden hayat bulmaktadır ve işlemektedir.”

Eylemciler ‘KESK’li tutsaklar onurumuzdur’, ‘Gözaltılar, tutulmamalar, baskılar bizi yıldıramaz’, ‘Zafer direnen emekçinin olacak', 'Direne direne kazanacağız’ şeklinde slogan attı, ‘KESK’li tutuklulara özgürlük’ yazılı pankartlar taşıdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: