Kesk Antalya Şubesi’nden 'açlık Grevi Sona Ersin' Çağrısı

Antalya’da KESK ve DİSK üyesi bir grup, cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması...

Antalya’da KESK ve DİSK üyesi bir grup, cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Kalekapısı Attolos Heykeli önünde toplanan ve ellerinde dövizler bulunan grup üyeleri, slogan atarak cezaevlerinden başlayan açlık grevinin çözümüne dair adımların atılmamasından yakındıklarını dile getirdi.

Burada grup adına basın açıklaması yapan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, dün 72 cezaevinde 10 bine yakın siyasi tutuklu ve hükümlünün daha açlık grevine başladığını dile getirdi. Ayar konuşmasına şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Grevler giderek büyüyor. Çünkü AKP çığlıklara kulak tıkayarak çözümsüzlük siyaseti uyguluyor.Türkiye 12 Eylül'den itibaren birçok açlık grevine şahitlik ediyor. AKP ise 12 Eylül'den daha karanlık ve baskıcı rejimi inşa ederek günümüze taşımaktadır. Yıllardır acı ve ölümlerle dağlanmış bu topraklarda artık bu kadar acı yeter. Bir insanımızın dahi ölümüne artık tahammülümüz kalmamıştır. Bu nedenle açlık grevleri ile seslerini duyurmaya çalışan insanları ölüme sürüklemek ve ölüme adım adım yaklaşmalarına seyirci kalmak AKP hükümetinin altından kalkamayacağı sorunları da beraberinde getirecek, ülkemizin insan hakları karnesine bir kara leke daha bırakacaktır. Çok geç olmadan bu zalimliğe artık bir son verin.İnsan yaşamını hiçe sayan yaklaşımlarla ölümün değil yaşamın galip gelmesi için, bizler de emek ve demokrasi güçleri olarak, AKP hükümetini sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz."

Bir süre daha slogan atan grup, daha sonra sessizce dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: