KESK, Eyleme Hazırlanıyor

KAYSERİ (AA) - KESK Kayseri Temsilcisi Sedat Ünsal, taleplerinin karşılanmaması halinde 19 Aralık'ta iş yerlerine gitmeyeceklerini bildirdi. 

2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşmenin tam bir fiyasko ile sonuçlandığını savundu. "AK Parti iktidarı ile el ele veren malum konfederasyon, yangından mal kaçırırcasına altına imza attığı satış sözleşmesi ile 2,5 milyon kamu emekçisinin ve 1,9 milyon emeklinin yoksulluğunun sürdürülmesini onaylamıştır" diyen Ünsal, "Tüm kamuoyu, kamu emekçilerinin 2014 yılı maaşlarına net 123 lira, 2015 yılı için ise yüzde 3 + yüzde 3'lük artış yapılacağını bilmektedir. Kamu emekçilerinin gelir vergisi matrahları yılın ikinci yarısında yüzde 15'lik dilimden yüzde 20'lik dilime çıkacağı için aslında 2014 yılı maaşlarında 123 lira değil 116 lira artış olacaktır" ifadelerini kullandı. Eş ve çocuk yardımı dahil ortalama 2 bin 50 lira maaş alan kamu emekçisinin maaşında yüzde 6'lık bir artış olacağını ifade eden Ünsal, şöyle devam etti: "Taleplerimiz gayet açık, kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını, baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesini istiyoruz. Bizler savaşın, rantın, sermayenin, muhafazakarlığın bütçesine hayır diyor, toplu iş sözleşmesi döneminde ifade ettiğimiz temel taleplerimiz doğrultusunda bütçeden hakkımızı almak için mücadelemizi yükseltiyoruz. Bu kapsamda taleplerimiz karşılanmazsa 19 Aralık Perşembe günü, AK Parti hükümetini uyarmak için grevde olacağız. İş yerine gitmeyerek saat 11.00'de Eğitim-Sen önünde toplanacak ve Cumhuriyet Meydanı'na yürüyeceğiz. Eylemimize bütün kamu emekçilerini ve halkımızı davet ediyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz