Kesk Giresun Şubeler Platformu'ndan 12 Eylül Açıklaması

12 Eylül 1980 Askeri darbesinin yıl dönümü nedeniyle KESK Giresun Şubeler Platformu tarafından basın açıklaması...

12 Eylül 1980 Askeri darbesinin yıl dönümü nedeniyle KESK Giresun Şubeler Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan KESK Giresun Şubeler Platformu Sözcüsü Sevgi Özgen Mısırcı, 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden, 32 yıl geçmesine rağmen yaşanan acıların ve bıraktığı izlerin hale silinemediğini söyledi. Mısırcı “12 Eylül ile yaratılmak istenen düzen ve tüm toplumun hafızasına kazınmak istenen yönetim zihniyeti, bugün AK Parti iktidarı eliyle sadece biçimi değişmiş bir şekilde devam etmektedir. AK Parti iktidarı, son yıllardaki uygulamalarıyla 12 Eylül’ü aratmayan, hatta Özel Yetkili Mahkemeler (ÖYM) ve Özel Yetkili Savcılıkları (ÖYS) kullanma bakımından 12 Eylül’ü bile geride bırakmış bir pratik içine girmiştir. Özellikle son yıllarda toplumun örgütlü ve muhalif güçlerine yönelik olarak başlatılan 'operasyonlar', tıpkı 12 Eylül’de olduğu gibi sendikacıların evine yapılan 'şafak baskınları', soyut suçlamalarla gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklamalar, 12 Eylül düzeninin bugün AK Parti eliyle devam ettirildiğinin somut kanıtlarıdır. Türkiye 12 Eylül darbesinin üzerinden 32 yıl geçmiş olmasına rağmen, 12 Eylül ile hesaplaşacağı iddiası ile yola çıkmıştır. Ancak AK Parti’nin 10 yıllık iktidar pratiği, 12 Eylül darbecilerini bile gölgede bırakmıştır. Türkiye uzunca bir süredir 12 Eylül’ü aratmayan pek çok uygulamayla karşı karşıyadır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: