KESK, KCK'dan Tutuklu Üyelerinin Tahliyesini Istedi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), KCK soruşturmasında gözaltına alınan üye ve yöneticilerinin 3. yargı paketi...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), KCK soruşturmasında gözaltına alınan üye ve yöneticilerinin 3. yargı paketi kapsamında serbest bırakılmasını istedi.

KCK soruşturmasında tutuklanan KESK üyelerinin aileleri, Ankara Adliyesi bahçesinde toplandı. Eyleme Türk Tabipler Birliği (TTB) de destek verdi. KESK tutuklu konfederasyon üyelerinin, TTB ise 13 tıp öğrencisinin serbest bırakılması için eylem yaptı.

KESK Başkanı Lami Özgen, sendikalarının mücadelesine gölge düşürmek ve yandaş sendikaların önünü açmak için operasyon yapıldığını öne sürdü. Özgen, bu operasyonda 70 üye ve yöneticilerinin hala tutuklu bulunduğunu belirtti. Lami Özgen, “Yasal sendikal faaliyetler üzerinden zoraki yasa dışı bir takım suçlamalar yaratılarak gerçekleşen tutuklamalar nedeniyle hukuk ve adalet kavramları büyük yara almıştır.” dedi.

Reklam
Reklam

Tutuklanan arkadaşlarının tutukluluk hallerinin sona erdirilmesi için mahkemeye itiraz başvurusu yaptıklarını hatırlatan KESK Başkanı, mahkemenin bu başvuruyu reddettiğini söyledi. Özgen, “3. Yargı paketi ile getirilen düzenlemelerle tutuklamanın bir tedbir olarak başvurulacak son çare olması öngörülmekte ve adli kontrol hükümlerine başvurulabilmesinin önü açılmaktadır. Görüldüğü üzere düzenleme, yoruma yer bırakmayacak şekilde açıktır. Buna rağmen, eli kanlı katiller salıverilirken, KESK’lilerin ve tıp öğrencilerinin halen tutuklu olmalarını anlamak mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

Lami Özgen, tutuklu arkadaşlarının bu yargı paketi kapsamına alınıp serbest bırakılmasını istedi. Açıklamanın ardından burada bir süre slogan atan grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: