Kesk Üyeleri Başkan Kaya İçin Yürüdü

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Üyeleri, KCK soruşturması kapsamında tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’ya...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Üyeleri, KCK soruşturması kapsamında tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’ya destek vermek amacıyla bir yürüyüş yaptılar.

Mavi Plaza İş Merkezi önünde bir araya gelen grup buradan insan zinciri oluşturarak Faki Teyran Parkı’na kadar yürüdü. Burada ki basın açıklamasını grup adına KESK dönem sözcüsü Mehmet Aydemir okudu. Aydemir, belediye başkanlarının hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını ileri sürerek, “14 Nisan 2009 tarihinde yapılan yerel seçimler sonrası KCK adı altında başlatılan operasyonlar kapsamında ülkenin her tarafında siyasal iktidara biat etmeyen, demokratik zeminde faaliyet gösteren binlerce siyasetçi, akademisyen, gazeteci, sendikacı, öğrenci, kadın aktivist, sivil toplum örgütü temsilcisi ve insan hakları savunucuları gözaltına alınmış ve tutuklanmışlardır. Bu kapsamda ilimizde 2009 yerel seçimlerinde Van halkının büyük çoğunluğunun oyunu alarak belediye başkanı seçilen Bekir Kaya başta olmak üzere Özalp, Başkale, Edremit, Muradiye, Bostaniçi belediye başkanları ile BDP Van ili ve ilçelerinin başkan ve yöneticileri hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmış ve gözaltına alınanların büyük bir kısmı tutuklanmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Aydemir, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile diğer tutukluların serbest bırakılmasını isteyerek, “Biz KESK Van Şubeler Platformu olarak ilimizde belediye başkanı ve arkadaşlarına yönelik yapılan bu operasyonun belediye hizmetlerini engellemeye ve Van halkına üçüncü bir deprem olduğunu düşünüyoruz. Bu operasyonlarla ülkede özlenen toplumsal barış ve demokrasi zeminini zedelemektir. Bu anlamda halkın iradesiyle seçilen Belediye Başkanı Bekir Kaya ve arkadaşlarına serbest bırakılmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz