KESK üyeleri bordro yakma eylemi yaptı

Giresun'da KESK'e bağlı sendikaların üyeleri, bordro yakma eylemi yaptı. Atapark'ta gerçekleştirilen eylemde basın açıklamasını okuyan...

Giresun'da KESK'e bağlı sendikaların üyeleri, bordro yakma eylemi yaptı.
Atapark'ta gerçekleştirilen eylemde basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Hayri Şenel, kamu çalışanlarının maaş zammının yapılmaması ve bazı KESK ve bağlı sendika yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.
Şenel, "KESK, dün olduğu gibi, bugün ve gelecekte de kamu emekçilerinin hiçbir kesimini dışlamadan, onların çıkarları doğrultusunda mücadelesini sürdürmeye kararlıdır." ifadelerini kullandı.
Şenel, şöyle konuştu: "Bugün bizim mücadelemizi karalamak isteyenlere söylenecek tek söz 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' olacaktır. Yurttaşlar fatura ve vergi ödemelerini geciktirdiğinde çeşitli oranlarda 'gecikme cezası' uygulayan hükümet, kamu emekçilerinin ücret artışlarının gecikme süresini dikkate alarak, olağan ücret artışının yanı sıra tüm kamu emekçilerine 'gecikme zammı' yapmalı. 4688 Sayılı Yasa'da yapılması düşünülen değişikliklere ilişkin önerilerimizi mutlaka dikkate alarak, grevli toplu sözleşme hakkımızın önündeki bütün engelleri kaldırmalıdır. Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımıza yönelik baskılar son bulmalı, gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır."
Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri maaş bordrolarını yaktı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz