KESK üyeleri, terör örgütü KCK tutuklamalarını protesto etti

Terör örgütü KCK’ya yönelik olarak Ankara'da yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 kişiden 14'ü, sabah...

Terör örgütü KCK’ya yönelik olarak Ankara'da yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 kişiden 14'ü, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. KESK üyeleri de gözaltına alınanlara destek vermek için Ankara Adliyesi önünde toplandı. Eyleme, bazı sendika temsilcilerinin yanı sıra BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da katıldı.
Yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sanal gündemlerle meşgul edildiğini ileri süren Kaplan, “Başbakan hakkında, sorumlu bakanları hakkında, Genelkurmay Başkanı hakkında, Hava Kuvvetleri ve ilgili komutanlar hakkında, Heron ve Predetor istihbarat sorumluları hakkında, MİT hakkında, başsavcılığa suç duyurusunda bulunacağız.” dedi. Kaplan, daha sonra suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye gitti.

Reklam
Reklam

KESK, TERÖR ÖRGÜTÜ KCK GÖZALTILARINI PROTESTO ETTİ
Adliye bahçesinde toplanan KESK ve bazı sendika temsilcileri de terör örgütü KCK tutuklamalarını burada protesto etti. “Gözaltına alınan KESK’li kadınlar onurumuzdur”, “KESK’e dokunma” pankartları taşıyan grup üyeleri, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.
KESK Genel Başkanı Lami Özgen, yaptığı açıklamada, KESK’e yönelik operasyonu kınadı. Yapılan baskın ve gözaltılarla KESK’in mücadelesinin baskı altına alınmaya çalışıldığını savunan Özgen, kadınların gözaltına alınmasını hukuksuz olarak niteledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz