Kesk Üyelerinden Oturma Eylemi

Mersin'de KESK üyeleri, son günlerde yapılan operasyonlarla gözaltına alınan ve tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmaları talebiyle...

Mersin'de KESK üyeleri, son günlerde yapılan operasyonlarla gözaltına alınan ve tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmaları talebiyle oturma eylemi yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu üyeleri, son dönemde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve tutuklanan KESK'li kamu çalışanlarının serbest bırakılması için eylem yaptı. Öğle saatinde Atatürk Caddesi üzerindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen bir grup KESK üyesi, sloganlar atarak gözaltı ve tutuklamaları protesto etti.

Reklam
Reklam

"Baskılar bizi yıldıramaz. KESK'li tutsaklar serbest bırakılsın" yazan bir pankart açan grup adına açıklama yapan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İmam Özdemir, Türkiye'de uzun bir süredir, emek ve demokrasi mücadelesi yürüten kesimlere ve demokratik muhalefete yönelik yoğun baskı ve sindirme uygulamaları yaşandığını öne sürdü. AK Parti hükümetinin, baskılar karşısında sesini yükselten kesimlere karşı büyük bir tahammülsüzlük gösterdiğini savunan Özdemir, 1 Mayıs öncesinde Eğitim-Sen Çorum Şubesi üyesi Halil Top'un tutuklandığını, ardından gerçekleştirilen şafak operasyonları ile onlarca kişinin gözaltına alındığını söyledi. Mersin'de de 8 Mayıs'ta Tarım Orkam-Sen Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Saygılı, Eğitim-Sen Mersin Şubesi Üyesi Sinan Beşiroğlu ile SES Ankara Şubesi Üyesi Gamze Yağmur'un gözaltına alındıklarını belirten Özdemir, "Son günlerde daha da artan gözaltıların asıl nedeninin, 1 Mayıs'ta başta İstanbul Taksim Meydanı olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında alanlara çıkan emekçilerin mücadele kararlılığı ve dile getirdikleri taleplerin hükümet cephesinde yarattığı korku ve endişe olduğu açıktır" dedi.

Reklam
Reklam

Gözaltıların yeni anayasa tartışmalarının yapıldığı bir dönemde gerçekleşiyor olmasının dikkat çekici olduğunu da dile getiren Özdemir, baskı ve gözaltılardan yılmayacaklarını, mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Kendilerine yönelik her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamanın karşısında sessiz kalmayacaklarının da altını çizen Özdemir, "KESK olarak demokratik muhalefete, üye ve yöneticilerimize yönelik yıldırma ve sindirme uygulamalarına son verilmesini, gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını ve tutuklamaların son bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

KESK üyeleri, açıklamanın ardından gözaltı ve tutuklamaları protesto etmek amacıyla kısa süreli bir oturma eylemi yaptı. Sloganlar atan grup daha sonra olaysız dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: