KESK, Uzlaştırma Kurulu'na başvurdu

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), bazı memur sendikaları ve Kamu İşveren Kurulu arasında imzalanan mutabakat zabtında yer alan zammın yetersiz olduğu ve 5 YTL'lik sendika aidatının devlet tarafından ödenmesi maddesinin iptal edilmesi için Uzlaştırma Kurulu Başkanlığı'na başvurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na, KESK'e bağlı sendika temsilcileri ile birlikte gelen KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, burada yaptığı açıklamada, 40 artı 40 YTL ve yüzde 5'lik zammın kamu emekçilerinin sorunlarını çözmeyeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Hükümetin IMF'nin çizdiği sınır içinde zam uyguladığını dile getiren Tombul, "önerilen zammın yetersizliği ve 5 YTL'lik sendika aidatının devlet tarafından ödenmesi maddesinin iptali" için başvurduklarını söyledi.

Tombul, mutabakat zaptında kamu sendikaları üyelerinin 5 YTL'lik sendika aidatı nedeniyle uğradığı kaybın devlet tarafından ödenmesi maddesine yer verildiğine işaret ederek, "Bu Türk sendikal hareketi açısından çok ciddi ve olumsuz bir dönemeçtir. Kendi örgütlü gücüne, mücadele değerlerine inanmayan örgütlerin aidatların devlet tarafından ödenmesi isteğidir" dedi.

Tombul, "Sorun 5 YTL sorunu değil, sorun aidatların devlet tarafından ödenmesine razı olma sorunudur" dedi.