Kesk'de İş Bırakıp Basın Açıklaması Yaptı

Memur maaş zammını yetersiz gören Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı üyeler, hükümeti protesto etti.

Memur maaş zammını yetersiz gören Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı üyeler, hükümeti protesto etti.

Eski Belediye Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, 4,5 milyon kamu emekçisine 2012 yılı için öngörülen zam oranı artışının komik olduğuna dikkat çeken KESK Dönem Sözcüsü ve SES Malatya Şube Başkanı İbrahim Taş, "Kamu emekçilerinin talep ve iradelerini yok sayan, geleceğini ipotek altına almaya çalışanların oyununu bozmaya kararlıyız" dedi. İnsanca geçinecek bir maaş verilmesi için alanlarda olduklarını söyleyen Taş, "11 üyenin 6'sını hükümetin atadığı Hakem Kurulu, ne derece sağlıklı karar verecektir" diye sordu.

Reklam
Reklam

Ellerindeki pankartlarda maaş zammını yetersiz bulduklarına ilişkin yazılar yer alan KESK üyeleri, basın açıklamasından sonra topluca sendika binasına gitti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: