Kesk’e Bağlı Kamu İşçileri Greve Hazırlanıyor

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen'in Eskişehir Şubesi Başkanı Ali Paşa Şanlı, tüm kamu...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen'in Eskişehir Şubesi Başkanı Ali Paşa Şanlı, tüm kamu emekçilerini, tercihlerini ve iradelerini ortaya koymaları için 27-31 Mayıs’ta referanduma katılmaya ve 5 Haziran’da da gerçekleştirilecek greve davet etti.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Yunus Emre Yerleşkesi’ndeki yemekhane önünde toplanan Şanlı ve KESK üyeleri, kapı girişine sandık koyarak referandum yaptı. Burada gazetecilere konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Şanlı, torba yasa düzenlemeleriyle sadece son 6 yılda 4 bin 800 kanun maddesinin yasalaştığını belirterek, kamu emekçileriyle ilgili her düzenlemede kazanılmış haklarının birer birer gasp edildiğini öne sürdü.

Reklam
Reklam

31 Mayıs’a kadar referandumu sürdüreceklerini ve 5 Haziran’da da grev yapacaklarını aktaran Şanlı, “Tüm kamu emekçilerini kendi tercihlerini, iradelerini ortaya koymanın bir aracı olarak 27-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında yapacağımız referanduma katılmaya çağırıyoruz. Tüm yurtta, işyerlerinde, alanlarda kuracağımız sandıklarda oy kullanarak bize sormadan bizim hakkımızda karar alanlara haklarımıza ve geleceğimize sahip çıktığımızı gösterelim. Bugün TBMM de olan hükümet memurluğu yasa tasarısına ve her an bu tasarıya eklenme ihtimali olan rotasyon (sürgün) düzenlemesine, performansa dayalı ücretlendirmeye, uyanık tüccar hesabıyla disiplin cezalarının değiştirilmesine, iş ve ücret güvencemizin tamamen ortadan kaldırılmasına karşı; 5 Haziran 2013 Çarşamba günü yapacağımız grev ile AKP’yi güçlü biçimde uyaralım” ifadelerini kullandı.

Öte yandan referanduma katılanlar, “657 sayılı DMK’da yapılacak değişiklikle kamuda CEO’lara hükümet memurluğuna, performansa göre ücretlendirmeye, kadrolaşmaya, rotasyona, esnek çalışmaya, iş güvencemizin ortadan kaldırılmasına hayır” yazılı kağıtları sandıklara atarak oy kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: