“Keşke Evimiz Yıkılsaydı Da Şehitlerimiz Olmasaydı”

Afyonkarahisar’daki patlamanın üzerinden 3 gün geçmesine rağmen bölgede bomba arama ve arazi temizleme çalışmaları tamamlanamadı....

Afyonkarahisar’daki patlamanın üzerinden 3 gün geçmesine rağmen bölgede bomba arama ve arazi temizleme çalışmaları tamamlanamadı. Patlamada evleri hasar gören vatandaşlar, “Keşke evimiz yıkılsaydı da şehitlerimiz olmasaydı” sözleriyle olaydan duydukları üzüntüyü dile getiriyor.

Kışlada uzman ekiplerce yapılan bomba arama çalışmalarının ardından bugün de iş makineleri kışla içinde enkaz temizlik çalışmaları yapıyor. Özellikle patlamanın gerçekleştiği depo ve çevresinde yoğunlaşan çalışmalarda iş makineleri oluşan oyukları kapatma ve çevreye saçılan kaya parçalarını küreme çalışmalarını sürdürüyor. Yerleşim birimlerinin bulunduğu polis bölgesindeki bombaların temizlendiği, ancak jandarma bölgesindekilerin henüz toplanmaya başlanmadığı belirtildi.

Reklam
Reklam

"EVİMİZ YIKILSAYDI DA ŞEHİTLERİMİZ OLMASAYDI"

Patlamanın yaşandığı Ataköy’de halk hasar gören evlerini tamir etmeye çalışıyor. Patlamanın etkisiyle çevreye yağmur gibi yağan taş ve kaya parçaları Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası ve çevresindeki yerleşim yerlerinde hasara neden olmuştu. Birçok evin çatısında göçükler oluşmuş, camlar kırılmıştı. Vatandaşlar kendi imkanları ve komşularının yardımıyla hasarları gidermek için tamirata başladı.

Bunun yanında bazı vatandaşlar tarladaki mahsullerinin de zarar gördüğünü belirtti. "Keşke ev yıkılsaydı da şehitlerimiz olmasaydı." diyen Ataköy'de evi cephaneliğe en yakın olan Koç ailesinden Esra Koç(18), evde oluşan hasarı gidermeye çalıştıklarını ve temizlik çalışması yaptıklarını belirtti. Ayrıca dün gece köye yağan yağmurun kendilerini mağdur ettiğini ifade eden Koç, şunları söyledi: “Dün çatıdaki delikten eve yağmur suları girdi. Ancak yine de şunu düşünmeden edemiyoruz. Hasar komisyon ekibi bugün inceleme için geldi. Evimizin durumunu ve hasar gören eşyaları rapor edip gittiler. Ne sonuçlanacağı hakkında ise bilgi alamadık. Hasar gören cam, kapı, buzdolabı ve televizyonu yazdılar gittiler.”

Reklam
Reklam

Anne Emine Koç ise olayın etkisini hala yaşadıklarını, sanki patlama olacakmış gibi tedirginlik duyduklarını söyledi. Koç, sadece evin değil, fidan üretimi yapıp geçimlerini sağladıkları fidanlığın da hasar gördüğünü dile getirdi. Koç, şunları söyledi: “Evimiz tek katlı, 3 odalı bir ev. Çatıda büyük hasar var. Kırılan kiremitleri değiştiriyoruz. Orman Bölge Müdürlüğü'nün 'Sözleşmeli Fidan Yetiştiriciliği Projesi' kapsamında aldığımız fidanları yetiştirerek geçimimizi sağlıyorduk. Yaklaşık 30 bin fidan vardı fidanlığımızda. Cephaneliğe yakın olduğumuz için patlamanın etkisiyle kopan kaya parçaları fidanlıkta birer metre çapında oyuklar açtı. Fidanlığımız da büyük zarar var.”

Afyon İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buğdan bugün itibariyle patlamada hasar gören Ataköy ve Kışlacık köylerinde bina iş yeri ve araç hasar tespit çalışmalarının sona erdiğini söyledi. Toplam 16 araç ve 125 hanede hasar tespit ettiklerini belirten Buğdan, “Hasarlar genelde çatı göçmesi ve cam kırılması şeklinde oluşmuş. Yaklaşık 500 bin liralık maddi hasar oluştuğunu tahmin ediyoruz.” bilgisini verdi. Buğdan ekili arazileri zarar gören vatandaşların ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne müracaat etmesi gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Kışlada süren savcılık soruşturması nedeniyle askerlerin çarşı izinleri iptal edildi. Hafta sonunda iki grup halinde çarşıya çıkartılan askerlerin hafta sonu çarşı izinleri de geçici olarak durduruldu. Ayrıca hala bomba olduğu düşünülen Kışlacık köyüne ise giriş ve çıkışlar kontrollü yapılıyor. Köye giriş çıkışta polis ekipleri araçları durduruyor. Köylüler dışında köye kimsenin geçişine izin verilmiyor. Köylülerin yanında bomba götürmesinden endişe eden emniyet yetkilileri köyden çıkan araçların içlerini didik didik arıyor. Araç içinden şahıslar indirilerek yanlarındaki çantalara kadar bakılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: