Keşke Steve Jobs Tanıtsaydı! iPhone 6'ya Az Kala...

Apple'ın bugün tanıtacağı yeni iPhone 6'da hangi özellikler olacağına dair birçok iddia var. iPhone 6'da olması beklenen yeni özellikler bu akşam açıklığa kavuşacak.

iPhone 6 ile ilgili en büyük beklentiler arasındaki en önemli özellik daha büyük ekranlı bir model.

Dedikodular gerçek olsa!

Dedikodulara göre; iPhone 6'nın iki farklı sürümü olacak. Birinde ekran boyutu 4.7 inç olurken, diğerinde bu rakam 5.5 (ya da 5.7) inç olacak. Ekranla ilgili bir diğer iddia ise yeni bir teknoloji olan süper sert safir cam ekran kullanacak olması. Bu ekran teknolojisi çok daha dayanıklı ve çizilmelere karşı çok daha güçlü bir yapısı bulunuyor.

Noolur Lütfen!

iPhone 6 ile ilgili bir diğer iddia ise ekranın yüksek çözünürlüklü olacağı yönünde. 5.5 inç ekranlı modelin Full HD (1920x1080 piksel) olacağını iddia edenler olduğu gibi 2272x1280 piksel olacağını söyleyenlerde var.

Reklam
Reklam

Kamerasına GoPro taksalar olur yani

Zaten iyi bir kamerası olan iPhone 5s'teki bu özelliğin çok değişmesi beklenmiyor. Zaman zaman çözünürlük az olduğu için eleştirilen bu kamera birçok durum için kaliteli sonuçlar veriyor. Bu bakımdan kameranın çok fazla değişikliğe uğrayacağı düşünülmüyor. Belki küçük bir çözünürlük artışı olabilir. Ayrıca Slow Motion yani Ağır Çekim video çözünürlüğü de artırılabilir.

Hiç bitmeyen pil yapsınlar!

Ekranın büyümesi beraberinde pilin de büyümesini getiriyor. Bu kaçınılmaz bir durum çünkü iPhone ile ilgili eleştirilerin başında pil ömrünün kısa olması geliyor. Bu kısa pil ömrünü artırmanın en kolay yolu pilin boyutunu büyütmek. Pilin boyutu ile beraber gücü de artırılacak.

Büyük ekranlı iPhone 6'nın adı belli oldu

Apple'ın merakla beklene akıllı telefonlarından büyük ekranlı iPhone 6'nın adı belli oldu. iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus Sırası

Yeni çıkacak telefona biran önce sahip olmak isteyenler günlerdir kapısında yatıyor.

Kısaca iPhone 6 Plus'ın en yeni özellikleri (Tahmini)

Doğru mu?

Düşünemedi!

Yaşasaydı da görseydi :(

iPhone 6 Plus öksüz