Keskin, Başkan Yardımcısı Oldu

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Üyesi Murat Keskin, büyük bir başarıya imza atarak,...

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Üyesi Murat Keskin, büyük bir başarıya imza atarak, TOBB bünyesindeki YOİKK, GİTES ve Sektörel Lisanslar Çalışma Grubu 1. Başkan Yardımcılığı'na seçildi.

Samsun TSO Meclis Üyesi Mimar Murat Keskin, Türkiye'de yatırım yapacak sanayici ve iş adamlarının yatırıma başlarken yasa ve yönetmeliklerden kaynaklı lisanslama ve ruhsatlama problemlerinin ortadan kaldırılması için hükümet kanadıyla, serbest piyasa temsilcilerinin müştereken oluşturduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki YOİKK, GİTES ve Sektörel Lisanslar Çalışma Grubu'nda 1. Başkan Yardımcılığı'na seçildi.

Reklam
Reklam

TOBB'da akredite olmuş tüm oda ve borsa temsilcilerinden oluşan komitenin başkan ve başkan yardımcılıkları seçimleri geçtiğimiz gün Ankara'da gerçekleştirildi. 2012 yılının ilk dönem toplantısında yapılan seçimlerinde 1. Başkan Yardımcılığı için Murat Keskin ile birlikte dört aday yarıştı. 25 delegenin kullandığı oyların 16'sını alan Murat Keskin, iddialı rakiplerini geride bırakarak 1. Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. Başkanlığa Ankara Ticaret Odası'nı temsil eden Mustafa Yüceel'in seçildiği Çalışma Grubu'nda 2. Başkan Yardımcılığı'na ise Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı temsil eden Metin Aktaş getirildi.

Türkiye'nin önde gelen oda ve borsalarından aday olan rakiplerini geride bırakarak TOBB Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK), Girdi Tedarik Stratejisi (GİTES ve Sektörel Lisanslar Çalışma Grubu 1. Başkan Yardımcılığı'na seçilen Murat Keskin, seçimlerin ardından yeni görevine başladı. TOBB'da artık Samsun TSO'nun da Çalışma Grupları Başkanlık Divanı'nda bir temsil platformunun olduğunu belirten Murat Keskin, "Bu komite yılda en az beş kez bir araya gelerek yatırımcıların problemlerinin aşılması için eylem planları hazırlıyor. Çalışma grubunun başkanlık divanı ise her yıl haziran ayı sonunda Kızılcahamam Toplantıları olarak adlandırılan ve üç gün süren toplantılarda ilgili bakanlar ve müsteşarlarıyla problemlerin çözümüne yönelik çalışmalar yürütüyor. Ben bu grup da geçen dönem düz üye olarak görev yapıyordum. Yeni çalışma döneminde 1. Başkan Yardımcılığı için aday oldum. Karşımda daha deneyimli ve güçlü adaylar vardı. Üyelerin teveccühü ile kullanılan oyların çoğunu alarak 1. Başkan Yardımcılığı'na seçildim. Bana bu güne kadar desteklerini esirgemeyen ve burada bulunmama vesile olan başta Samsun TSO Başkanımız Salih Zeki Murzioğlu ve yönetimine, tüm Samsun sanayici ve işadamı camiasına teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: