Keskin, Beytüşşebap’taki Saldırıdan Sonra Hükümeti Eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde PKK’nın...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde PKK’nın saldırısı sonucu 10 güvenlik görevlisinin şehit olması ve 7 kişinin yaralanması olayının, ülkeyi yöneten siyasi iradenin bu mücadeledeki acziyetini bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Beytüşebbap’taki saldırı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Son günlerde medyada, “PKK’nın altın vuruşa hazırlanıyor” haberlerine rağmen bölgede saldırıyı püskürtecek önlemler alınmamasının dikkat çekici olduğunu belirten Keskin, “Hakkari’nin Şemdinli ile Çukurca arasında 400 kilometrelik bir alanın PKK’nın kontrolünde olduğuna ilişkin iddiaların sıcaklığı geçmeden Beytüşşebap’ta böyle bir saldırının gerçekleşmesi ‘Nerde bu devlet ,ne yapıyor bu hükümet?” sorusunu gündeme getirmiştir.Türkiye terör konusunda inanacağı ve güveneceği bir iktidar aramaktadır. Medyaya ‘Şehit haberlerini görmeyin’ önerisinde bulunacak kadar bir zafiyetin sergilenmesi aslında, AK Parti iktidarının çaresizliğinin ve çözümsüzlüğünün somut bir kanıtıdır. Türkiye’nin Güneydoğusu’nda yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan olayların bu hükümetle çözüme kavuşamayacağı algısı toplumda yaygın kanaate dönüşmüş durumdadır” dedi.

Reklam
Reklam

Yaşanan son olayların, sorunun tüm boyutlarıyla görüşülmesi için TBMM’nin toplanmasını isteyen CHP’nin haklılığını da net bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Adnan Keskin, “Birkaç Mehmet şehit oldu diye TBMM’yi toplamayız diyen anlayışın devlet ciddiyetinden uzak bir yaklaşımla olaya hangi gözlükle baktığını halkımızın takdirine bırakmak istiyorum. Beytüşşebap’ta hain saldırı sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyor, yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: