KESK'in Iş Bırakma Eylemi

Antalya'da bazı KESK  üyeleri, hükümetin bütçe görüşmelerini protesto amacıyla 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Antalya'da bazı KESK üyeleri, hükümetin bütçe görüşmelerini protesto amacıyla 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Aydın Kanza Parkı'nda toplanan bir grup KESK üyesi, Cumhuriyet Meydanı'na kadar döviz taşıyarak ve slogan atarak yürüdü. Burada grup adına basın açıklaması yapan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, kamu çalışanlarının iş kollarında onlarca sorunları ve talepleri olduğunu söyledi. Bütçeden genel talepleri bulunduğunu ifade eden Sönmez, kayıpların telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılması gerektiğini savundu. Herkese iş ve ücret güvencesi sağlanılması gerektiğini belirten Sönmez, "Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını istiyoruz" dedi. Gelir dağılımında adaleti sağlayan bir bütçe istediklerini anlatan Sönmez, "Bu ülkede vergi yükünün yoksulluğun pençesindeki emekçilere, açlık sınırı altındaki asgari ücretliye, gençler,e kadınlara ve işsizlere yıkılmasını reddediyoruz. Bütçeden ve gelirden emeğin hak ettiği payı ve itibarı alana kadar sesimizi duyuracağız" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından halay çeken grup, daha sonra dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: