KESK'in Iş Bırakma Eylemi

SİİRT (AA) - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Siirt Şubeler Platformu, 2014 Merkezi Yönetim Bütçesini protesto etmek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

SİİRT Siirt Şubeler Platformu, 2014 Merkezi Yönetim Bütçesini protesto etmek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Aralarında Eğitim-Sen, SES ve Tüm-Bel-Sen üyelerinin de bulunduğu bir grup, KESK Siirt Şube Başkanlığı önünde toplanarak buradan Güres Caddesine kadar yürüdü. Kızılay binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan KESK Siirt Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Faraç Sevilgen, iktidarın kaynakları istediği gibi toplayıp istediği dağıttığını öne sürdü. Kaynakların daha fazla istihdam yaratacak ve toplumsal refahı artıracak yatırımlara aktarılması gerektiğini belirten Sevilgen, şöyle konuştu: "Kamu çalışanlarının, kendi iş kollarında onlarca sorun ve talepleri var. Bu taleplerin takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Bütçeden genel taleplerimiz ise çok net. Savaşın, rantın, gericileştirme projelerinin maliyetlerini ödemeyi reddediyoruz. Katılımcı, demokratik bir bütçe istiyoruz. Kamuda istihdam eksikliğinin giderildiği, tüm çalışanların iş ve ücret güvencesinin sağlandığı, gelir dağılımında adaleti sağlayan bir bütçe istiyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: