"Keskin Olmayan Bıçak Kurbanlığı Zorlar"

Ordu'da 40 yıldır bıçak satışı ve bileme yapan Salim Karalı (55), keskin olmayan bıçağın hayvanların canını daha fazla yakacağını söyledi.

Ordu'da 40 yıldır bıçak satışı ve bileme yapan Salim Karalı (55), keskin olmayan bıçağın hayvanların canını daha fazla yakacağını söyledi. Kurban Bayramı'na bir gün kala kurbanlıkların kesiminde kullanılacak bıçakların hem satışı hem de bilenmesi arttı. Altınordu ilçesinde dükkanı bulunan Karalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanlıkların kesiminde bıçakların keskinliğine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Dedesinden kalma mesleği devam ettirdiğini anlatan Karalı, "Sürmene'de bıçak imalatımız var. Ordu'da da bayiliğini yapıyorum. Ev ve kasap bıçağının hem satışını hem de bilemesini yapıyoruz" dedi. Bayram için yaklaşık 200 adet bıçak bilediğini vurgulayan Karalı, şöyle devam etti: "Yıl boyu işimizi devam ettiriyoruz. Ancak Kurban Bayramı yaklaşınca iş yoğunluğumuz artıyor. Şu ana kadar 200'e yakın bıçak biledim. Bir o kadar daha bileriz diye düşünüyorum. Bıçakların keskin olması gerekiyor. Hayvanın boğaz kesimi çok önemli. Bıçağın keskin olmaması hayvanı zorlar. Keskin olmayan bıçakla hayvan kesilir ama hayvana yazık. İşin doğrusu baş kesiminde çok iyi kesen bir bıçak kullanılmasıdır. Bu anlamda bıçağın iyi bir şekilde bilenmesi önemlidir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: