KESK’in yürüyüşüne izin verilmedi..

Mersin’de, KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınan KESK’liler için yürüyüş yapmak isteyen sendika üyelerine polis izin vermedi.

Mersin’de, KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınan KESK’liler için yürüyüş yapmak isteyen sendika üyelerine polis izin vermedi. Çevik kuvvet ekipleri, KESK binasının bulunduğu sokağın girişini kapatırken, grup oturma eylemi yaptı.

Dün öğle saatinde KESK binası önünde toplanan bir grup kamu çalışanı, 13 Şubat Pazartesi günü Türkiye genelinde gerçekleştirilen KCK operasyonlarında gözaltına alınan 15 KESK üyesinin serbest bırakılması istemiyle Atatürk Caddesi’ndeki Büyükşehir Belediyesi (Taş Bina) önüne yürümek istedi. Sokakta, "Baskılar, cezalar KESK’i susturamaz" yazan bir pankart açarak yürüyüşe geçen KESK’liler, Mersin Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından uyarıldı. KESK’lilere, pankart açmadan, slogan atmadan ve yolu trafiğe kapatmadan Taş Bina önüne gidebileceklerini söyleyen emniyet yetkilileri, aksi takdirde Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu çerçevesinde yürüyüşe izin vermeyeceklerini, ısrar edilirse müdahale edeceklerini söyledi. Bu sırada, sokağın İstiklal Caddesi’ne çıkan bölümü, çevik kuvvet ekipleri tarafından kapatıldı. Polisin uyarısına karşın yürüyerek caddeye çıkmaya çalışan ve sloganlar atan KESK üyelerinin önü çevik kuvvet ekipleri tarafından kesilirken, emniyet yetkilileri burada da uyarılarını yineleyerek yürüyüşe izin vermeyeceklerini belirtti. Bunun üzerine KESK yöneticileri ile emniyet yetkilileri arasında bir süre tartışma yaşanırken, grup durumu protesto ederek oturma eylemi başlattı. Bir süre oturma eylemini sürdüren ve yürüyüşe izin verilmemesini sloganlar ve alkışlarla protesto eden KESK üyeleri adına kısa bir açıklama yapan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Remzi Çiftçi, son dönemde Türkiye’de yaşananların halk üzerinde baskı oluşturma amacını taşıdığını belirtti. Çiftçi, bunun son örneğinin 13 Şubat’ta KESK yöneticileri ve üyelerinin gözaltına alınması olduğunu söyledi. Bugün de gözaltına alınan arkadaşları için taleplerini dile getirmek üzere yürüyüş ve basın açıklaması yapmak istediklerini ancak yine polis engeliyle karşılaştıklarını dile getiren Çiftçi, "Polisi barikat kuruyor, yargısı ensemizde, Meclis yine mevcut hükümetin hizmetinde. Biz bu baskıyı protesto ediyoruz. Bu nedenle basın açıklamamızı okumayacağız. Gözaltına alınan 15 arkadaşımızın derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz. 20 yıldır biz buradan yürüyüşle Taş Bina önüne gidip basın açıklamaları yapıyoruz. Bugün mü değişti yasalar? Biz taleplerimizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz ama AK Parti zihniyeti buna engel olmaya çalışıyor. Bu zihniyeti protesto ediyoruz ve kınıyoruz" dedi. Grup daha sonra yapacakları basın açıklamasını okumadan dağıldı.

Reklam
Reklam

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz