Kesk'ten Barış Sürecine Destek

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Denem Sözcüsü ve Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Denem Sözcüsü ve Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, “Ülkenin ihtiyacı olan demokratikleşme süreci ve barış süreci kesintiye uğratılmadan sürdürülmelidir. Tüm insanları barış sürecine sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, çözüm sürecine temas eden Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, “Barış çağrısının daha güçlü seslendirilmesi, kardeşliğin önüne örülmek istenen kalın barikatların yerle bir edilmesi için tüm emek ve demokrasi güçlerine görev düşmektedir. Çünkü ancak toplumsal yaşamın içerisinde, halkların arasında kurulması ile kalıcı olması mümkün olan bir barışın hayata geçirilmesi egemenlerin ‘samimiyetine’ bırakılamayacak kadar önemlidir. Bu nedenle esas olan emek ve demokrasi güçlerinin mücadelesidir. Savaşa karşı barışı, ırkçılığa ve şovenizme karşı halkların kardeşliğini ilke edinen kamu emekçilerinin örgütü KESK, bu mücadeledeki sorumluluğunu yerine getirmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Baytemur, her şeye rağmen taraflarca başlatılan bu süreci önemsediklerini kaydederek, "Binlerce yıllık köklü tarihi ve kültürel değerleriyle Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasında yaşayan bütün halklar için barış ve kardeşlik tutumunda ısrar edilmesi, bu ülke topraklarında yaşayan insanlara verilebilecek en büyük hediye olacaktır” dedi.

Baytemir, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bunun için, Kürt sorununun demokratik, barışçıl yöntemlerle çözülmemesi nedeniyle yıllardır yaşanan acılar hepimizin yüreklerinde tazeliğini korurken, ülkenin ihtiyacı olan demokratikleşme süreci ve barış süreci kesintiye uğratılmadan sürdürülmelidir. Bu sürecin sonu toplumsal kucaklaşmayı sağlamanın bir adımı olmalıdır. KESK Malatya Şubeler Platformu olarak bu sürecin sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılması ve toplumsal barışın sağlanması için üzerimize düşen desteği vereceğimizi ilan ediyor, tüm insanları barış sürecine sahip çıkmaya çağırıyoruz. “

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: