KESK'ten Bordro Yakma Eylemi

SİİRT (AA) - KESK Siirt Şubeler Platformu, memur maaş zamlarını protesto etmek amacıyla bordro yakma eylemi gerçekleştirdi.

SİİRT - KESK Siirt Şubeler Platformu, memur maaş zamlarını protesto etmek amacıyla bordro yakma eylemi gerçekleştirdi. Kızılay İş Merkezi önünde toplanan KESK'e bağlı sendika üyeleri adına açıklama yapan SES Siirt Şube Başkanı Mehmet Alanç, ellerindeki bordolarla alanlarda olduklarını belirterek, bu bordroların yoksulluğun ve sömürünün belgesi olduğunu belirtti. "Bugün bordrolarımızı yoksulluğa, sömürüye meydan okuduğumuzu göstermek, insanca yaşam hakkımız için kazanana dek mücadelemizi büyütmeye kararlı olduğumuzu göstermek için yakıyoruz" diyen Alanç, kamu emekçilerinin iradesinin yok sayılarak iktidarın beklentilerine uygun biçimde imzalanan Satış Sözleşmesinin ürünü olan bu bordroları reddettiğini söyledi. Satış Sözleşmesinin yasal olarak bir aylık süre olmasına rağmen görüşmelerin yedinci gününde imzalandığını ifade eden Alanç, şöyle dedi: "Kamu emekçilerinin sosyal, demokratik ve özlük haklarına ilişkin hiçbir hususun görüşülmesi sağlanmadan ekonomik açıdan ortaya tam bir sefalet belgesi çıkmıştır. Bu durum mevcut yasanın grev ve gerçek bir toplu sözleşme düzeninden ne kadar uzak olduğunu göstermiş, kamu emekçilerine hak vermek yerine haklarını budamanın aracı olduğunu yıllardır ifade ettiğimiz gibi bir kez daha açığa çıkarmıştır." Grup, açıklamanın ardından ellerindeki maaş bordrolarını yakarak memur maaş zamlarını protesto etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: